Hoeveel kosten informatienummers?

Verschillende informatienummers zijn actief tegen verschillende tarieven. Het varieert van gratis informatienummers tot informatienummers met een hoog per minuut of per oproep. Het is niet toegestaan ​​hoge kosten in rekening te brengen zonder de beller vooraf te informeren over het tarief.

Informatienummers of servicenummers worden vaak gebruikt door bedrijven en overheden. 0800-nummers zijn gratis, maar de tarieven voor bijvoorbeeld 0900- en 0906-nummers kunnen hoog zijn. Bovendien kan uw mobiele telefoonprovider u ook kosten in rekening brengen.

0800-nummers

Deze nummers worden vaak door bedrijven gebruikt om informatie aan klanten te verstrekken. De kosten van het gesprek worden gedekt door het bedrijf. Dit is een bedrijfsservice om de drempel voor klanten om te bellen met vragen te verlagen. Een groot nadeel van een gratis nummer is dat het veel gebruikt wordt. De drempel is te laag, waardoor de personeelskosten hoog zijn. Organisaties kunnen wellicht verstandiger kiezen voor een laagdrempelig 0900-nummer.

0900-nummers

Bedrijven die een 0900-nummer opzetten, hoeven de kosten van het bellen niet zelf te betalen. Ze worden doorgegeven aan de klant. In de praktijk is het mogelijk om het tarief van de beller laag te houden, maar de eigenaar van het nummer kan er geld mee verdienen door er een hoog tarief voor te vragen. Het kan zelfs worden beschouwd als een bron van inkomsten. Bovendien schept het obstakels voor het bellen. Hierdoor kunnen organisaties onnodige telefoontjes vermijden. Deze nummers worden vaak gebruikt voor helpdesk, sportnieuws en wedstrijden.

0909 nummers

0909-nummers worden voornamelijk gebruikt voor games en ander entertainment. Ze kunnen echter ook worden gebruikt voor serieuze zaken. Deze nummers worden ook vaak gebruikt als orderregel voor goederen en diensten. Deze nummers mogen niet gebruikt worden voor erotische diensten. Deze nummers zijn niet gratis en zijn bedoeld voor het genereren van inkomsten.

0906 nummers

Deze nummers kunnen voor alle diensten gebruikt worden, maar worden voornamelijk gebruikt voor diensten van erotische aard. Deze nummers en 0909-nummers worden vaak geblokkeerd door werkgevers. Dit zijn meestal dure nummers om te bellen en zijn vooral voor het vermaak van de beller.

Hoeveel kosten telefoonnummers per minuut?

Bij gebruik van 0900-, 0909- of 0906-nummers in advertenties moet het tarief worden vermeld. Het tarief wordt vaak in kleine letters weergegeven. Gewetenloze dienstverleners kunnen hier creatief mee aan de slag, bijvoorbeeld door te vermelden: 75 cphm Hiermee bedoelen ze 0,75 euro per halve minuut. Daarnaast is het verplicht om aan het begin van het telefoongesprek het tarief aan te geven. Sinds 1 oktober 2008 is het ook verplicht om het maximumtarief te handhaven. Dit geldt voor telefoonnummers die meer dan € 0,15 per minuut kosten.

De kosten per minuut of gesprek lopen sterk uiteen. De kamereigenaar bepaalt het tarief.€