Hoeveel kost het per uur?

Veel professionals brengen u per uur in rekening. Een belangrijk nadeel van uurfacturering is dat je niet precies weet hoeveel bepaalde werkzaamheden gaan kosten. Als er iets misgaat, kost de klus u meer dan u oorspronkelijk had ingeschat.

Uurtarieven

Professionals rekenen vaak een vast uurtarief. Het uurtarief is niet voor alle banen en professionals geschikt. Een onderhoudsmedewerker voor bijvoorbeeld cv-ketels reist naar meerdere adressen om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Een groot deel van de dag reist hij van het ene adres naar het andere. Deze uren dient hij bij de opdrachtgever in rekening te brengen. Om onenigheid met de opdrachtgever te voorkomen, kunnen deze professionals beter om vaste tarieven vragen. Zelfs voor grote klussen worden vaak vaste bedragen onderhandeld in plaats van uurtarieven.

Hoe worden uurtarieven bepaald?

Tegenwoordig zijn er veel zogenaamde zelfstandigen. Het is een afkorting voor zelfstandigen zonder personeel. Deze mensen worden vaak ingehuurd op basis van uurtarieven. Als ze bijvoorbeeld een dag werken, verdienen ze acht keer het uurtarief. Voor ambachtslieden dient het uurtarief gebaseerd te zijn op het gewenste maandinkomen. Eerst moet je je vaste maandlasten bij elkaar optellen. Daar komt nog eens een winstmarge bij waar de zzp’ers mee rond moeten komen. Het inkomen van zelfstandigen moet hoog zijn omdat ze van hun inkomen moeten leven, rekening houdend met de periodes waarin ze minder opdrachten hebben. Deze mensen moeten ook zelf voor hun spaargeld zorgen, aangezien ze geen WW, pensioen of arbeidsongeschiktheidsuitkering kunnen terugbetalen.

Hoeveel betaalt een professional per uur?

De prijzen variëren van professioneel tot professioneel. Advocaten kunnen meer dan 100 euro per uur van elkaar verschillen. Hoogverdieners innen zelfs tarieven boven de 200 euro. In onderstaand overzicht vindt u een aantal tarieven. Dit is gebaseerd op de gemiddelde tarieven die ik op internet heb gevonden. De prijzen voor beide zijn niet inbegrepen.

Hoeveel betaalt een advocaat per uur? €70 tot €240
Hoeveel betaalt een metselaar per uur? €35 tot €50
Hoeveel betaalt een automonteur per uur? €45 tot €55 (inclusief workshop)
Hoeveel kost een kappersuur? 28 tot 35 euro
Hoeveel betaalt een tegelzetter per uur? 32,50-40 euro
Hoeveel betaalt een IT-consultant per uur? €75 tot €85
Hoeveel verdient een verpleegkundige per uur? 29 tot 35 euro
Hoeveel betaalt een schilder per uur? 40 tot 45 euro

Uurtarief of vast tarief

Wanneer u een offerte heeft voor het verbouwen of schilderen van uw woning, spreekt u meestal een vast tarief af. Voor een klus die slechts enkele uren in beslag neemt, wordt meestal een uurtarief in rekening gebracht. Het voordeel van een vaste prijs is dat je aan de kassa precies weet waar je aan toe bent. Het nadeel is dat de baan misschien goedkoper was geweest als hij per uur was betaald. Professionals geven soms de voorkeur aan een vaste prijs, zodat ze de klus snel kunnen klaren en goed geld kunnen verdienen of dezelfde dag nog extra werk kunnen doen. Voor werkzaamheden die meerdere dagen duren, kunt u het beste een vast tarief afspreken. Om geld te besparen, is het beter om een ​​tweede offerte aan te vragen bij een concurrerend bedrijf.€