Hoeveel kost het om een ​​hek te plaatsen?

De kosten van het aanleggen van een tuin worden vaak onderschat. Het plaatsen van een hekwerk kan een dure klus zijn die veel mensen uitbesteden. Er moet aandacht worden besteed aan de manier waarop het hek wordt geplaatst en de kwaliteit van het materiaal.

Het voordeel van een groot hekwerk is dat het tuinhek de juiste hoogte heeft. Vegetatie heeft de voorkeur van de meeste mensen, maar de keerzijde van vegetatie is dat het om te beginnen nog geen volwaardig tuinhek is. Wanneer je bomen op de juiste hoogte koopt, moet je meer betalen.

Een ander voordeel van een schutting is dat het onderhoudsvriendelijker is dan bomen. Een belangrijk nadeel van het hek is dat het vaak de schijn van moordenaars wekt. Een tuin omringd door bomen oogt groter en aangenamer.

Zelf het hek plaatsen

U kunt het hekwerk ook zelf plaatsen. Zoeken op internet kan nuttige tips opleveren over hoe u schermen zo gemakkelijk mogelijk kunt maken. Het is in ieder geval een baan waar meerdere mensen voor nodig zijn. Minstens twee, maar drie personen zal geen overbodige luxe zijn. Bij het kopen van een omheining en andere accessoires moet u speciale aandacht besteden aan de kwaliteit van het materiaal.

Je kunt heel goedkoop een tuinschutting plaatsen die niet de naam van de schutting mag hebben, maar houd er rekening mee dat de levensduur veel korter is. Het plaatsen van een schutting kost u zoveel moeite dat u het hek minimaal vijf tot tien jaar moet kunnen gebruiken.

Het plaatsen van het hekwerk wordt uitbesteed

U kunt ook een tuinman of timmerman inhuren om het hekwerk te plaatsen. Op deze manier kun je ook een hek krijgen dat niet het standaard hek is dat je bij een bouwmarkt kunt kopen. U moet ervan uitgaan dat de kosten veel hoger zullen zijn. Naast het materiaal dat professionals moeten gebruiken, moet u ook rekening houden met een uurtarief van € 30 tot € 45. U kunt een kwalitatief hoogstaand hekwerk verwachten.

Hoeveel kost een hek?

De schuttingen die je bij de bouwmarkt kunt kopen variëren sterk in prijs. Onderdelen koop je voor nog geen twintig euro, maar je krijgt niet de beste kwaliteit. Naast de boom zelf, moet je ook investeren in het materiaal dat wordt gebruikt om het hek in de grond te verankeren en de palen om de stukken aan elkaar te bevestigen. Voor de afrastering betaalt u de kosten van € 65 tot € 75 per meter. Daarnaast moet je tussen de 100 en 300 euro betalen voor een deur met het nodige hang- en sluitwerk.

Kies een schutting of een betonnen tuinhek

U kunt ook kiezen voor duurzamere oplossingen. Bij het plaatsen van een schutting kies je voor stijfheid, maar bij het plaatsen van een schutting is dit minder passend in verband met privacy in de tuin. Een betonnen scheidingswand is zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar geeft uw tuin niet de uitstraling die u wenst.€