Hoeveel kost een oppas?

Hoeveel moet je een oppas betalen om op mijn kinderen te passen? Het te vergoeden bedrag is onder meer afhankelijk van het aantal kinderen, de taken van de oppas, de leeftijd van de kinderen en de tijd van de oppas.

Nannying is geen formele vorm van kinderopvang en heeft geen vergunning. De oppas wordt vooral ’s avonds gebeld zodat de ouders kunnen vertrekken zonder de kinderen mee te nemen.

Hoeveel kost een oppas?

Een oppas overdag is goedkoper dan een oppas in de avonduren. De kosten stijgen als de verwachtingen ook hoger zijn. Een oppas die ook huishoudelijke taken gaat doen, zou een hogere toeslag moeten krijgen dan een oppas die zich alleen op de kinderen richt. Voor studenten die op uw kinderen passen, mag u minder houden dan wanneer de oppas een volwassene is. Je kunt ook een oppas onderscheiden die bij je thuis of bij je thuis oppast. Een kleiner bedrag kan worden gehouden voor oppas die plezier kan hebben.

Hoeveel moet een oppas betalen voor een student?

Volgens het Nibud is een bedrag tussen de 2,50 en 3,80 euro een redelijke vergoeding voor een student. Dit geldt ook voor de avonden. Voor uren na middernacht kan een hogere vergoeding worden toegekend. Een redelijke vergoeding als de oppas blijft overnachten is €7 (alleen voor de uren dat de oppas kan slapen). Voor het oppassen op meerdere kinderen is het redelijk om een ​​hoger tarief af te spreken.

Hoeveel een oppas betalen – een volwassen oppas

Het Nibud adviseert hogere bedragen voor een volwassen oppas. Een redelijke vergoeding voor de opvang van één kind ligt tussen de € 3,80 en € 5,70. Met twee kinderen moet je denken aan bedragen tussen de 5,70 en 7,60 euro. Met drie kinderen of meer: ​​€ 7,60 en € 9,50. Als kinderen veel aandacht nodig hebben, kan een hoger tarief worden verklaard. Als er naast de kinderopvang ook huishoudelijk werk bij komt, zijn de hierboven genoemde bedragen te klein. In de avonduren kunnen hogere tarieven gelden.

Het verschil in vergoeding voor oppassen bij jou thuis of bij een oppas thuis

Een oppas die bij je thuis moet komen om op de kinderen te passen, moet meer betaald krijgen dan een oppas bij wie je de kinderen kunt brengen. Een oppas die bij jou thuis moet komen, moet geheel kosteloos inplannen omdat ze niet bij haar thuis kan blijven. Een oppas die gewoon thuis kan blijven kan bijvoorbeeld naast haar baan als oppas iets in het huishouden doen.

Wat kost het extra als de kinderen bij de oppas blijven eten?

U kunt hierover afspraken maken met de oppas. De prijs voor de lunch is redelijk, tussen de 1,50 en 2 euro. Voor het diner dient u een bedrag tussen de 2,50 en 3,50 euro te accepteren.€