Hoeveel kost een kind per maand?

Hoeveel kost een kind per maand? Dit is een vraag die veel mensen stellen voordat ze kinderen krijgen. In dit artikel leest u hoeveel een kind per maand betaalt en welke kosten er zijn aan het opvoeden van een kind.

Artikel lay-out

Een kind betaalt gemiddeld 17% van het beschikbare gezinsinkomen / Bron: DasWortgewand, Pixabay

Hoeveel kost een kind per maand?

Volgens het CBS betaalt een kind gemiddeld 17% van het beschikbare gezinsinkomen. Voor twee kinderen is dit percentage 26%. Heeft u bijvoorbeeld een gezinsinkomen van 2.000 euro per maand, dan kost één kind ongeveer 340 euro per maand en dat van twee kinderen ongeveer 520 euro per maand. Dit komt neer op een kostprijs van 4.080 euro per jaar voor één kind en 6.144 euro per jaar voor twee kinderen.

Zodra uw kind naar school gaat, zullen de kosten nog meer stijgen. Aangenomen wordt dat het opvoeden van een kind tot de 18e verjaardag 100.000 euro kost.

Welke kosten zijn er verbonden aan het opvoeden van een kind?

Je vraagt ​​je nu vast af waar die 100.000 euro terecht zal komen. Hieronder vindt u de kosten waarmee u te maken krijgt bij het opvoeden van een kind.

Hoeveel kost een baby per maand?

Als u wilt weten hoeveel uw baby u per maand kost, kunt u dit berekenen met behulp van de babykostencalculator. Het is ook een goede manier om te zien welke kosten er worden toegevoegd als de baby wordt geboren.

De grootste kostenposten vanaf het moment van geboorte

Vanaf de geboorte gebruikt een kind ongeveer 5.000 luiers voordat het zindelijk is. Dit komt overeen met een kostprijs van 1.500 euro. Een babykamer creëren kost je al snel 500 tot 600 euro. Daarnaast maken de meeste ouders tegenwoordig ook gebruik van kinderopvang. Oppassen kost tegenwoordig zo’n 7 euro per uur.

Ook moet er rekening mee worden gehouden dat meestal een van de twee ouders minder gaat werken na de geboorte van de baby.

Hoeveel kost de basisschool?

De kosten van het basisonderwijs van uw kind verschillen van school tot school. Het basisonderwijs zelf is gratis, maar de basisschool organiseert activiteiten zoals schoolreisjes en schoolbals, die geld kosten. De meeste basisscholen rekenen hiervoor een vergoeding, die lager zal zijn dan € 100. De gemiddelde vergoeding zal rond de 30 euro liggen.

U kunt vooraf op de basisschool informeren wat de kosten zullen zijn.

Hoeveel kost het secundair onderwijs?

Wanneer uw kind middelbaar onderwijs krijgt, is het onderwijs zelf ook gratis. Schoolboeken worden ook door het onderwijs verstrekt en hoeven dus niet aangekocht te worden. Dit kan echter veranderen als gevolg van het nieuwe kabinet dat in 2015 ingaat. Dingen die in dit stadium voor het kind moeten worden gekocht, zijn woordenboeken, rekenmachines en sportkleding.

Hoeveel kost het lesgeven aan een kind?

Zodra uw kind naar school gaat, lopen de kosten pas echt op. Het collegegeld voor het studiejaar is vastgesteld op 1835 euro voor het jaar 2013/2014. Als je kind gaat studeren, moet je ook denken aan kosten als huur, boodschappen en studieboeken.

Een thuiswonende student geeft gemiddeld 550 euro per maand uit. voor een uitwonende student is dit bedrag maar liefst 950 euro per maand.€