Hoeveel kost een carport?

Met een carport kunt u uw auto beschermen tegen slecht weer en hete zomers. Carports kun je ook zien als een verlengstuk van je terras of een plek om ondanks slecht weer buiten te zitten.

De beste oplossing om uw auto te beschermen is een garage. Het installeren van een garage is echter duur. Ook biedt een carport bescherming voor uw auto tegen een kleinere investering. Een carport biedt in sommige opzichten zelfs betere bescherming dan een garage. Een natte auto droogt sneller omdat de buitenlucht er gewoon onderdoor kan blazen. Een auto die altijd in een garage staat zal sneller roesten dan een auto die onder een schuur staat.

Waar bestaat de carport uit?

De meeste carports zijn volledig van hout. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei materialen. De basis voor sterkte bestaat meestal uit hout of aluminium.

Wat zijn de voordelen van een carport?

Naast het beschermen van de auto, biedt het ook extra levenscomfort. Je krijgt een deel van de buitenkant waar je nog beschermd bent tegen het weer. U kunt het overdekte gedeelte ook als terras gebruiken. Het kostenverschil met een garage is erg groot, terwijl ze op bepaalde punten een betere autobescherming bieden.

Nadelen van een carport?

Blijf nog even buiten met het dak. U mag deze ruimte niet gebruiken om goederen op te slaan of op te slaan. Het is nog vrij beschikbaar en kan niet worden gesloten. Het beschermt de auto niet tegen inbraak en diefstal. Een carport zorgt voor een beperktere ruimte naast de auto, bijvoorbeeld voor het passeren. Hierdoor heb je meer kans op krassen van fietsen, containers en dergelijke.

Heeft de schuur een bouwvergunning nodig?

Afhankelijk van het type en de gemeente is vaak een bouwvergunning vereist. Gemeenten zullen je meestal niet lastig vallen met een vergunning, maar het aanvragen kan je achteraf een hoop ellende besparen. Er kunnen problemen ontstaan ​​met monumenten en beschermde dorps- en stadsgezichten. Ook is het aan te raden om eerst met de buren te overleggen. Dit voorkomt latere ongemakken.

Zelf een overkapping plaatsen of uitbesteden?

Iemand die zelf een schuur weet te maken kan veel geld besparen, maar anderen hebben bouwpakketten. Over het algemeen is het bijna een onmogelijke klus voor één persoon. Hierbij heb je hulp nodig en moet je zelf handig en creatief zijn om in een paar uur een schuurtje op te zetten. Met een beetje hulp is het heel goed mogelijk om de kit zelf in één dag in elkaar te zetten.

Hoeveel kost een carport?

Carports zijn er in verschillende prijsklassen en in verschillende kwaliteiten. Een luifel met golfplaten is geen mooie oplossing, maar zorgt wel voor een lage kostprijs. Om een ​​fatsoenlijke optie te krijgen, moet je beginnen tussen 1.500 en 2.000 euro. Voor dergelijke bedragen zal het bedrijf dat ook de carport gaat leveren deze bestellen. Je kunt het goedkoper doen, maar je moet er wel voor zorgen dat het bij het huis past. Sommige palen met golfplaten kunnen ook als carports worden beschouwd, maar dit is niet de meest elegante oplossing.€