Hoeveel kost een auto?

Vooral jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald en liever meteen een auto willen kopen, weten nog onvoldoende wat een auto kost. Hoe duur is autorijden eigenlijk?

Rijden, hoeveel kost het?

Autorijden is niet goedkoop. Maar gelukkig kom je niet voor verrassingen te staan ​​als je vooraf alle kosten goed plant. Denk onder meer aan:

Aanschafkosten

Autorijden begint natuurlijk bij het kopen van een auto. En dat roept meestal meteen een aantal vragen op:

Jongeren die in een goedkope auto willen rijden, hebben steeds minder interesse in een nieuwe auto. Stel dat u een gebruikte auto heeft gezien ter waarde van € 5.000. Als u deze auto uit uw eigen geld wilt betalen, moet u 4 jaar sparen voordat u hem kunt kopen. Kiest u daarentegen voor een lening, dan kunt u de auto vrijwel direct kopen.

Autofinanciering

Bij het kopen van een auto is een persoonlijke lening de meest voor de hand liggende vorm van financiering. Met een looptijd van 3 jaar en een rente van zo’n 8,9% moet je momenteel meer dan 158 euro per maand betalen.

Dit betekent in feite dat u uiteindelijk niet € 5.000,- voor uw auto heeft betaald, maar € 5.687. Anderzijds staat het maandbedrag voor de hele looptijd vast, evenals de rente. Daarom is een persoonlijke lening geschikt voor het financieren van duurdere aankopen, zoals een auto.

Geld lenen voor een auto is niet zonder risico

Veel mensen worden aangetrokken door het feit dat ze bij het afsluiten van een lening meteen geld hebben om een ​​auto te kopen. Het risico is dat als u bijvoorbeeld binnen 3 jaar uw auto total loss maakt, u de auto niet meer in bezit heeft maar de lening alsnog moet terugbetalen.

Maandelijks terugkerende kosten

Zodra de auto op uw naam staat, heeft u vaste en variabele kosten die elke maand terugkeren: