Hoeveel is gratis uitgestelde betaling?

Consumenten worden door automerken en autodealers verleid om een ​​auto te kopen met uitstel van betaling. U koopt een auto en een deel van de betaling wordt gratis uitgesteld. Hoe gratis is gratis uitgestelde betaling?

Een goede marketingcampagne verkoopt auto’s. In één keer 10.000 euro betalen voor een kleine stadsauto klinkt duur. Een auto voor een paar euro lager op de markt brengen, verkoopt al meer auto’s. Een auto kopen voor 9.990 euro klinkt al een stuk aantrekkelijker. Het opsplitsen van het aankoopbedrag in twee bedragen helpt ook om de auto’s te verkopen, dus de klant moet nu $ 4.995 betalen en nog eens $ 4.995 over een jaar. Ook nog vijf jaar garantie en gratis onderhoud, en de auto’s verkopen zichzelf. U moet echter voorzichtig zijn met gratis uitgestelde betalingen.

Gratis uitgestelde betaling tot een bepaalde datum

Wanneer u een auto koopt met uitstel van betaling, moet u ervoor zorgen dat u het bedrag na de gratis uitstelperiode betaalt. De lening is echt gratis, maar er is hoop op laattijdige aflossing van de schuld. De autodealer ontvangt een commissie van de geldverstrekker. Aan de andere kant hebben ze ook kosten omdat iemand de rentekosten toch moet betalen. Aan het einde van de uitgestelde periode wordt een hoge rente in rekening gebracht.

Risico uitgestelde betaling – auto verkopen met restschuld

Een auto verliest waarde zodra de auto niet meer nieuw is. Zodra je bij de dealer wegrijdt, ben je al duizenden euro’s kwijt. Stel dat u uw auto kort na aankoop met uitgestelde betaling van de hand moet doen. U zult dan de auto met de resterende schuld moeten verkopen. Na verkoop van de auto moet u nog voor de auto betalen. De lening is geldig totdat deze volledig is terugbetaald.

Ik verkoop nog steeds een duurdere auto

Dealers proberen met hun goedkopere modellen klanten de showroom in te lokken. Ze adverteren voor de goedkoopste auto in de hoop een duurdere auto te verkopen. Door de klant een deel van de aankoopprijs in termijnen te laten betalen, lijkt het verschil met een duurdere auto of met een auto met veel extra opties klein.

Is het verstandig om een ​​auto te kopen met uitstel van betaling?

Het is een gratis optie die u het recht geeft om het aankoopbedrag geheel of gedeeltelijk uit te stellen. Tijdens de aflossingsvrije periode kunt u het geld gewoon op een spaarrekening houden en kunt u toch profiteren van rente over de aanschafprijs van de auto. Bij het afsluiten van een uitgestelde betaling moet u er zeker van zijn dat het benodigde bedrag op tijd beschikbaar is. Het lijkt gek, maar vraag ook naar de voorwaarden en kosten als je het bedrag niet op tijd kunt betalen.

De rentekosten zullen gemiddeld hoger zijn in vergelijking met een lening die u zelf uit veel aanbieders kunt kiezen. Heb je het bedrag al? Leg het dan opzij, zodat het niet anders kan worden verspild. Maak voor jezelf een schema met de bedragen die je opzij moet zetten, zodat je de rekening na de uitstelperiode in één keer kunt betalen.€