Hoeveel geld is mijn mobiele telefoon?

Veel mensen hebben veel oude mobiele telefoons in huis die ze niet meer gebruiken. Deze telefoons zijn echter nog steeds het geld waard. Zo kan een oude telefoon in armere landen nog gebruikt worden of gerecycled worden. Telefoons zijn interessant om te recyclen, onder meer vanwege de elektronica en edele metalen in het toestel. Stuur ze dus naar het kopende bedrijf dat de telefoon van u zal kopen. Door je oude telefoon te verkopen, verdien je geld en spaar je het milieu.

Inhoud

Waarom is een mobiele telefoon het geld waard?

In Nederland en België gaan mobiele telefoons gemiddeld slechts 18 maanden mee voordat ze worden vervangen door een nieuwer model. Dit betekent echter niet dat de mobiele telefoon na deze 18 maanden volledig is afgeschreven. In een aantal armere landen kunnen oudere mobiele telefoons nog prima worden gebruikt. Dit kan de levensduur van de verkochte telefoons met een paar jaar verlengen. Wanneer de telefoon niet meer geschikt is voor gebruik, kunnen de onderdelen opnieuw worden gebruikt. Zelfs als dit niet meer mogelijk is, kan het apparaat nog steeds worden gerecycled. Een mobiele telefoon bestaat uit verschillende grondstoffen, elektronica en diverse zeldzame edelmetalen die dankzij recycling kunnen worden hergebruikt. Dus als je je telefoon verkoopt, lever je altijd een goede bijdrage aan het sparen van het milieu.

De waarde van een mobiele telefoon

Natuurlijk zijn niet alle mobiele telefoons hetzelfde. De waarde is afhankelijk van het type apparaat. Het ene apparaat is geavanceerder dan het andere en ook de leeftijd van het type apparaat is van belang. Op de websites van de inkopende bedrijven staat de actuele aanschafwaarde per type toestel aangegeven. Winkelbedrijven zijn gemakkelijk te vinden op internet. Door goed te zoeken, vindt u snel het bedrijf dat het meeste waar voor uw geld biedt voor uw mobiele telefoon.

Apparaten werken niet

Inkopende bedrijven accepteren zowel werkende als beschadigde (niet-werkende) apparaten. Maar wanneer werkt een mobiele telefoon en wanneer niet? Inkoopbedrijven hebben hiervoor criteria ontwikkeld. In de meeste gevallen zijn de criteria voor werktelefoons als volgt:

Ontvang contant geld voor je telefoon

Op de meeste winkelsites kunt u de zoekfunctie gebruiken om uw telefoontype in de overzichtslijst te vinden. Als je het juiste type telefoon hebt gevonden en de staat van het toestel hebt opgegeven, zie je hoeveel je telefoon nog waard is. Vaak ontvang je een adreslabel dat je kunt gebruiken voor de verzending. De levering van het apparaat is meestal gratis. In principe dienen alleen de telefoon en batterij te worden opgestuurd, de bijbehorende accessoires zijn optioneel, maar kunnen gratis worden verzonden. U ontvangt het geld na inspectie van het apparaat door het bedrijf van de koper. Sommige oudere modellen zijn het geld helaas niet meer waard. Meestal kun je ze nog wel opsturen, maar krijg je dan niet meer betaald. Op deze manier zorgt u er echter voor dat uw mobiele telefoon op de juiste manier wordt gerecycled.

andere kansen

Heb je een wat duurder toestel, dan is het heel gebruikelijk om je telefoon via bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen. Op deze manier bestaat de mogelijkheid dat het rendement nog hoger is dan bij een kopend bedrijf. Het kopende bedrijf moet immers zelf geld verdienen.€