Hoeveel betaalt een tuinman?

Het aanleggen van een mooie tuin kan veel geld kosten. Niet iedereen kan zelf een mooie tuin maken. Je moet zelf een goed ontwerp kunnen maken en ook zelf kunnen bouwen. Mensen zonder groene vingers kunnen een tuinman inhuren om de tuin van hun dromen te creëren, maar vergis je niet in de kosten die ermee gemoeid zijn.

Tegenwoordig is de tuin een verlengstuk van het huis. Het is de eerste indruk die mensen van je huis hebben. Een hovenier inhuren is voor veel mensen een logische oplossing. Afhankelijk van het soort werk kan het u veel geld kosten. In tegenstelling tot de kosten van advocaten en notarissen zijn tarieven voor hoveniers moeilijk te vergelijken. De diensten die ze leveren zijn zeer verschillend van elkaar. Als u bijvoorbeeld een prijs wilt voor het plaatsen van een hekwerk, dan zullen de prijzen al verschillen omdat er een ander hekwerk wordt geplaatst en er verschillende materialen worden gebruikt. Wel kun je grofweg de kosten van verschillende hoveniers vergelijken.

Eenmalig of terugkerend

Bedrijven sluiten vaak contracten met bedrijven voor landschapsarchitectuur. De meeste consumenten zullen het reguliere tuinonderhoud zelf doen. Een tuinman zal worden aangetrokken door hard werken en vakmanschap. Daarom is het voor de gemiddelde consument niet mogelijk om een ​​onderhoudscontract af te sluiten. Voor bedrijven loont het de moeite om bij meerdere hoveniers offertes op te vragen voor onderhoudscontracten.

Het seizoen

De gemakkelijkste manier om prijzen te vergelijken, is door een paar lokale tuinarchitecten uit te nodigen om een ​​offerte op te stellen. De prijzen die je krijgt zijn onder andere afhankelijk van de periode die je wilt. Ga je in een drukke periode hoveniers bij hem uitnodigen, dan krijg je een ander aanbod dan tijdens de winterperiode. Tuinders kunnen bijvoorbeeld in het voorjaar genoeg werk krijgen. Flexibel zijn in de tijd kan u veel geld besparen.

Vergelijk tarieven

Via internet kun je hoveniers met elkaar vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld via Hoeveniersoffertes.com. Afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, kunnen de prijzen van de tuinaanleg variëren. Deze site is in eerste instantie onderverdeeld in:

Optioneel kunt u door het invullen van het formulier een offerte opvragen bij verschillende hoveniers bij u in de buurt. Helaas staat er op deze site geen indicatie van de kosten die hoveniers in rekening brengen. Ook dit is moeilijk aan te geven, maar het is wel handig om de indicatie vooraf in de les te weten.

Uurtarief voor een hovenier

Uit een kleine enquête op internet blijkt dat een hovenier ongeveer 30 tot 59 euro per uur betaalt. Google je op goedkopere opties, dan kom je bijvoorbeeld op Marktplaats terecht, waar kleine zzp’ers zichzelf aanbieden voor €17,50. Dit zijn meestal mensen die niet gespecialiseerd zijn als tuinier, maar een breed scala aan klussen doen, van het schilderen van huizen tot het aanleggen van tuinen. Het is dus maar afwachten in hoeverre deze mensen daadwerkelijk kwaliteit leveren.

Zie ook:

Wat kost een professional?