Hoe zich te ontdoen van schulden?

Merella (18): ‘Als ik iets moois zie, wil ik het meteen. Ik kocht een laptop op afbetaling, leende geld van mijn moeder en vrienden en had al maanden schulden. Ik kan ervoor zorgen dat ik niet in de schulden kom. Sterker nog, ik heb het al.

schuld

Als geleend geld niet op tijd wordt terugbetaald, ontstaan ​​er schulden. U leent geld van familie, vrienden, een bank of andere financiële instelling. Geld lenen lijkt heel aantrekkelijk, want dankzij het geleende geld kun je nu een computer kopen in plaats van over een paar maanden.

Hoe kunt u schulden vermijden?

Bij het kopen van een woning is het natuurlijk logisch dat je een hypothecaire lening afsluit. Maar over het algemeen is het niet verstandig om te lenen. Geen leningen aangaan, geen transacties op afbetaling aangaan. Sparen totdat je die wasmachine kunt betalen in plaats van te lenen. Je bent altijd duurder dan de aankoopprijs. Hetzelfde geldt voor ‘leaseauto’s’. Het bedrag kan behoorlijk oplopen. Sluit geen gsm-abonnement af, maar koop in plaats daarvan een prepaidkaart. Met abonnementen moet je in ieder geval heel voorzichtig zijn. U kunt ook tijdschriften lenen uit de bibliotheek, zoals Libelle.

Hoe zich te ontdoen van schulden?

Hete bouillon kan lang worden rondgedraaid. Je kunt je kop in het zand steken. Sommige mensen doen dit al jaren. Maar onthoud, er is een probleem. Zelfs als je de andere kant opkijkt, doen schuldeisers dat zeker niet. Gebeurtenissen gaan van kwaad tot erger. Middelen die bedrijven kunnen gebruiken om u te laten betalen, zijn onder meer het uitschakelen van uw telefoon, beslag leggen op de lonen, het sturen van een deurwaarder of zelfs huisuitzetting. Laat het niet zover komen!

Hier zijn enkele tips om uit de schulden te komen.

Wanneer je niet uit de schulden kunt komen

Zie je door de bomen het bos niet meer, of heb je alles gedaan wat je kon, maar niets lijkt je te helpen uit het dal van de schulden te klimmen? Zoek dan professionele hulp bij een kredietvereniging in de buurt of huur een budgetcoach in.€