Hoe word je een succesvolle cryptocurrency-investeerder?

Eind 2017 zouden cryptocurrencies kunnen genieten van een enorme toename van het aantal nieuwe investeerders. Hun toestroom van fiatgeld (traditionele valuta zoals euro’s en dollars) leidde tot een enorme hausse in altcoins. Dit deed hun waarde stijgen. Mensen maakten snel en gemakkelijk astronomische winsten door simpelweg in te zetten op de meest exotische symbolen op een beurs. En een markt die dit beleggersgedrag rijkelijk beloonde. Steeds meer mensen scheppen op dat ze voor een klein bedrag hebben gevist voor een munt die ze niet eens hadden onderzocht. Ze wezen er triomfantelijk op dat ze drie keer meer verdienden door zo’n 500 euro te investeren. Maar je moet je altijd afvragen hoe lang deze investeringsstijl zal duren. Er is altijd een risico dat dit leidt tot verlies van eerder verdiende winsten. Gelukkig zijn er enkele tips om dit te voorkomen.

Een simpele maar belangrijke tip voor de cryptocurrency-investeerder

Beleggers dienen zich ervan bewust te zijn dat de dramatische stijging van 2013 tot ongeveer 2018 zich waarschijnlijk niet zal voortzetten. Iedereen die in 2018 een cryptocurrency van €1 koopt, mag niet rekenen op een rendement van 500%. Dit zou een enorme hoeveelheid nieuwe liquiditeit vergen. Dat betekent niet dat je de boot hebt “gemist”. Dit betekent dat u voorzichtiger moet zijn bij het handelen in cryptocurrencies. Om investeren in cryptomunten winstgevend te maken, zijn hier 10 eenvoudige tips die u een succesvolle cryptocurrency-investeerder zullen maken.

Alleen doorgaan met winst

Gebruik niet meer dan 5 tot 10% van uw investeringskapitaal voor cryptocurrency. En investeer alleen wat u zich op de lange termijn kunt veroorloven te verliezen. Wees voorbereid op een grote correctie die ongetwijfeld zal komen. Verwacht bij een dergelijke crash tot ongeveer 80% van uw portefeuillewaarde te verliezen. In dat geval hoeft u alleen maar achterover te leunen en langzaam te herstellen. Tip: Zodra je je winst hebt verdubbeld, trek je je eerste inzet in en speel je verder met alleen de winst.

Jaag niet op ‘pump and dump’

Koop nooit een kandelaar op een grafiek met een snelle opwaartse beweging als u niet begrijpt waarom het gebeurde. De reden is waarschijnlijk de zogenaamde pump and dump (P&D). Het verwijst naar een vorm van handelsmanipulatie waarbij mensen zich organiseren om de prijs op te drijven. Ze doen dit door gecoördineerde aankopen van valuta. Dan wachten ze tot anderen met enige vertraging binnenkomen en de prijs nog meer verhogen. Wanneer een vooraf bepaald prijsniveau is bereikt, stappen mensen er weer massaal uit en de rest blijft zitten met waardeloze munten. Dit is illegaal in normale aandelenmarkten. Maar aangezien cryptocurrency-markten gewoon niet gereguleerd zijn, zijn dergelijke strategieën daar wijdverbreid. Er zijn veel P&D-groepen, meestal georganiseerd op legitieme chatdiensten zoals Discord.

Zoek niet naar kortetermijnwinsten

Pomp- en dumpgroepen zijn gestructureerd in lagen, waarbij de hogere niveaus het signaal eerder ontvangen dan de lagere niveaus. En tegen de tijd dat de lagere niveaus het signaal krijgen, is het meestal te laat. Dus tenzij je geld betaalt aan leden van het hoogste niveau of een goede relatie hebt met de beheerders, is lid worden van dergelijke P&D-groepen niet winstgevend. Ze zijn schadelijk voor de markt als geheel en ze zijn het slachtoffer van mensen die op korte termijn winst willen maken.

Aanhouden geeft een hoger rendement dan daghandel

U zult zien dat de meeste mensen die zes cijfers of meer in cryptocurrency hebben verdiend, dit hebben gedaan door middel van langetermijnbeleggingen. Maar sommigen worden daghandel rijk. Bewaar je munten dus langer. In de cryptowereld bestaat hier zelfs een speciale term voor: HODL (Hold On for Dear Life). Voorstanders van deze theorie zijn van mening dat de dalingen tijdelijk zijn. Doorzettingsvermogen wint altijd.

Neem de tijd en onderzoek waar u uw geld kunt steken

Dit kan niet genoeg benadrukt worden, je koopt een munt met je zuurverdiende geld. Dus iets moet geven. Lees om te beginnen het witboek dat beschikbaar is op de hoofdwebsite van de munt. U kunt veel oplichting voorkomen door simpelweg de kritische vraag te stellen: “Waarom heeft deze valuta bestaansrecht?”

Ontwerpers van luxegoederen hebben bijvoorbeeld problemen met het binnenkomen van namaakgoederen in de toeleveringsketen. Door blockchain-technologie te gebruiken om luxe designerartikelen in deze keten te volgen, kan de authenticiteit van het item worden gegarandeerd. Het lijkt daarentegen zinloos om blockchain-technologie in de tandheelkunde te duwen om gaatjes te vullen.

Checklist voor waardering van cryptovaluta

U kunt voor elke cryptomunt een eenvoudige checklist maken en de vragen voor elke geëvalueerde munt beantwoorden:

Leer de gevoelens van FOMO bij jezelf herkennen

Heb je ooit de behoefte gevoeld om op een snel rijdende trein te springen omdat je geen nieuw evenement wilde missen? Stop jezelf als je dat gevoel krijgt. Het heet “FOMO”: “Angst om iets te missen.” Het overkomt ons allemaal en het leidt tot emotionele investeringen en roekeloos kopen en verkopen.

Erken dat veel mensen ook geld verliezen

Van tijd tot tijd (bijvoorbeeld in 2017) is er een gekke euforie in cryptocurrency-handel. Mensen die snel grote winsten maakten en deze op sociale media onder al hun vrienden verspreidden. Dit leidt tot de misvatting dat cryptocurrency-handel een veilige manier is om geld te verdienen. Men vergeet dat degenen die geld verliezen erover zwijgen en hun mislukking niet publiceren.€