Hoe werkt PayPal?

Je kunt tegenwoordig bijna alles online kopen. Met handige sites zoals de marktplaats en Ebay kunt u van een product een koopje maken. Het is niet altijd veilig om via internet een aankoop te doen, vooral niet van particulieren. Daarom zijn er voor het doen van een aankoop vaak bepaalde stappen die niet altijd even gemakkelijk te begrijpen zijn. Een daarvan is PayPal. Het wordt hier uitgelegd.

Wat is PayPal?

PayPal is een tussenpersoon die het bankieren voor betalingen afhandelt. Voor degenen die vaak online winkelen, is PayPal ontworpen om alles veilig te houden. PayPal kan gebruikt worden door particulieren, ondernemers en bedrijven.

Als u als particulier een aankoop doet via Ebay of Marktplaats, moet u uw persoonlijke gegevens en bankgegevens opgeven om de betaling te starten. Het verstrekken van persoonlijke informatie is niet altijd veilig. Omdat er misbruik van kan worden gemaakt. Om dit te omzeilen, is er
paypal
uitgevonden. Maak eerst een PayPal-account aan voordat u een aankoop doet. U vult uw persoonlijke en bankgegevens in via PayPal. Zodra je een aankoop doet, draag je het proces over aan PayPal, die alles voor je regelt.

PayPal is natuurlijk niet alleen heel veilig, maar ook heel eenvoudig. Zeker als je goederen of diensten verkoopt via Ebay of Marktplaats heb je geen enkel probleem en kan je alles makkelijk overmaken via PayPal. Als zakelijke gebruiker van PayPal (zo heet het als je goederen of diensten verkoopt) betaal je een bepaald percentage + een vast bedrag per maand.
transactie met PayPal
. Hieronder leest u hoeveel PayPal kost.

Hoeveel kost PayPal?

Doe je een aankoop via Ebay of Marktplaats via PayPal, dan hoef je niets te betalen. U heeft geen transactiekosten, opstartkosten en accountkosten. Het is dus helemaal, honderd procent gratis.

Als je van plan bent om via Ebay of Marktplaats te verkopen, moet je een vergoeding betalen. Dan ben je een zakelijke PayPal-gebruiker. U betaalt voor elke transactie een vast bedrag aan PayPal. Momenteel is dat 3,4% per transactie + 0,34 eurocent. Als je een transactie van 100 euro hebt voltooid, betaal je 3,40 euro + 0,34 eurocent aan PayPal.

Verkoop je meer dan € 2.500,00 per maand, dan kun je een zakelijke rekening aanvragen bij PayPal. Daarna betaalt u geleidelijk minder transactiekosten. Doet u transacties ter waarde van meer dan € 100.000 (per maand), dan bedragen de transactiekosten per transactie 1,5% + het altijd vaste bedrag van € 0,35 cent. De volledige lijst ziet er als volgt uit:

0,00 EUR – 2500,00 EUR 3,4% + € 0,35 EUR
2.500,01 EUR – 100,00 EUR 2,9% + € 0,35 EUR
10.000,01 EUR – 50.000,00 EUR 2,3% + € 0,35 EUR
€ 50.000,01 – € 100.000,00 1,9% + € 0,35 EUR
> EUR 100.000,00 1,5% + € 0,35 EUR

Een item kopen op Ebay met PayPal

Hoe koop je een product met PayPal? Ga verder
stappen
Met!

  1. Ga naar www.ebay.nl
  2. Account aanmaken
  3. Ga naar www.PayPal.nl
  4. Klik op “Account openen” in de linker middenhoek.
  5. Selecteer het type account dat u nodig heeft
  6. Volg alle onderstaande stappen

Wanneer u een account opent, kunt u deze niet meteen gebruiken
paypal
. Een klein bedrag wordt ter verificatie op uw account bijgeschreven. Vul dan de som van dat bedrag in het vakje in. Deze stappen kosten tijd. Houd hier dus rekening mee voordat je een aankoop wilt doen via Ebay of Marktplaats.nl.

Een aankoop doen

Zodra je een aankoop hebt gedaan op Ebay of Marktplaats en je gebruikt PayPal, hoef je verder niets te doen. Het transactiebedrag wordt automatisch van uw banksaldo afgeschreven door PayPal en vervolgens bijgeschreven op de bankrekening van de ontvanger.€