Hoe vind je een particuliere lening?

U zoekt een lening en kunt om bepaalde redenen niet lenen bij de bank. Dan kan het een oplossing zijn om op zoek te gaan naar een particulier die u een lening wil verstrekken. Deze vorm van lenen heeft zijn voordelen. Er zijn echter ook enkele risico’s.

Waar vind je een particulier die je geld wil lenen?

Idealiter vindt u deze persoon in uw familie- of vriendenkring. Dit zijn tenslotte mensen die u vertrouwt en die het beste voor u willen. Dit resulteert meestal in zeer redelijke rentetarieven en u hoeft ook niet bang te zijn. Wanneer u bij familie of vrienden aanklopt, is het belangrijk om de implicaties voor uw relatie te begrijpen als er problemen met de lening ontstaan. Bijvoorbeeld als u afspraken niet kunt opslaan. Of wanneer de andere partij om wat voor reden dan ook in één keer terugbetaling van het geleende bedrag eist. Maak vooraf duidelijke afspraken met elkaar en noteer deze in het contract. Voorbeelden van dergelijke contracten zijn te vinden op internet.

Als u geen contact kunt of wilt opnemen met familie of vrienden, is er een optie om op zoek te gaan naar een vreemde die u een lening wil geven. Op internet vindt u diverse sites waar goederen en zaken worden aangevraagd en aangeboden. Soms vind je in de krant ook advertenties van mensen die leningen aanbieden. Je kunt natuurlijk ook overwegen om een ​​advertentie te plaatsen.

Onthoud altijd één ding heel goed: een volslagen vreemde zal je nooit zomaar geld willen lenen, tenzij ze zich er beter door voelen! De benodigde rente zal dus aanzienlijk zijn. Betrokkene kan er ook voor kiezen om zijn geld veilig op een spaarrekening te laten staan. Dus als hij ervoor kiest om iemand geld te lenen (met alle risico’s van dien), is het logisch dat hij daar een aanzienlijke rente voor terugkrijgt.
Als iemand bereid is u geld te lenen tegen een lagere rente dan de gemiddelde spaarrekening zou bieden, twijfel dan!

Betrouwbaarheid

Als je met een onbekende persoon te maken hebt, ben je natuurlijk op zoek naar iemand die je kunt vertrouwen. Er zijn veel particulieren die u een lening aanbieden waar u (grote) problemen mee kunt krijgen. Laten we eerlijk zijn: veel mensen die geld willen lenen via een particulier die ze niet kennen, doen dit als laatste redmiddel. Helaas zijn er veel mensen die misbruik maken van de lastige situatie waarin je je bevindt. Natuurlijk ben je nooit zeker, maar in ieder geval zijn de volgende signalen de moeite waard om op te letten:

Betrouwbaarheid van de andere kant

Natuurlijk wilt u alleen samenwerken met iemand die u kunt vertrouwen, zeker als het om uw financiën gaat. Maar vergeet niet dat het omgekeerde ook waar is. Wanneer u na soms lang zoeken iemand met het hart op de juiste plek heeft gevonden die u geld wil lenen, dan wil de wederpartij hun vertrouwen niet ondermijnen. Ga daarom voor jezelf na of je de contracten die je bent aangegaan ook echt kunt nakomen. Zeker als u op zoek bent naar een lening om openstaande rekeningen af ​​te betalen of uit financiële problemen wilt komen. Wees eerlijk tegen jezelf en de andere partij of dit echt de juiste oplossing is. Het zou erg vervelend zijn om iemand anders bij je problemen te betrekken.

Eindelijk

Hoogstwaarschijnlijk zal het niet gemakkelijk zijn om een ​​betrouwbaar persoon te vinden om geld uit te lenen. Zeker als je niet kunt aankloppen bij familie of vrienden. Houd er rekening mee dat het soms weken of maanden kan duren om iemand te vinden die geen valse beloften doet. Het internet staat niet voor niets vol met advertenties en hulpkreten van mensen die op zoek zijn naar een lening… Als je niet in de regen wilt komen te staan, moet je de tijd nemen en geen overhaaste beslissingen nemen . Probeer altijd telefonisch of persoonlijk contact op te nemen met de persoon die u een lening aanbiedt. Een betrouwbaar persoon die bereid is u geld te lenen, heeft niets te verbergen en wil zelfs graag weten met wie hij te maken heeft.

En luister vooral naar je gevoel: als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, luister er dan naar!€