Hoe verdien je geld als student?

Het studentenleven is hard werken, veel vrije tijd en vooral veel leren. Daarnaast hebben studenten ook nog een sociaal leven, uitgaan met vrienden of voetballen, maar is er nog tijd te verdienen, en de belangrijkste vraag, hoe? Omdat boodschappen doen geld kost en studenten niet alles van de overheid of hun ouders krijgen, moeten ze werken.

Wat voor soort leerling ben jij?

Het is heel belangrijk om erachter te komen wat voor soort student je bent, welke vakken je studeert en wat je interesses zijn? Er wordt vaak gezocht naar parttime banen die verband houden met zijn studie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je goed bent in talen, heel sociaal, en daarom op zoek wilt naar een bijbaan als gastvrouw, straatverkoper, callcenterverkoper, noem maar op. Een meer fysiek georiënteerde student kan bijvoorbeeld op zoek gaan naar een bijbaan als magazijnmedewerker of festival op- en afbouw.

De meest voorkomende bijbanen

Natuurlijk zijn er een aantal veelvoorkomende bijbanen die studenten/jongeren werken, omdat ze bijna altijd gewild zijn en bijna altijd seizoensgebonden. Een paar voorbeelden:

Als student is het fijn om extra zakgeld te hebben om uit te gaan of te winkelen, maar studenten verdienen het liefst zoveel mogelijk met zo min mogelijk inspanning. Dus banen als brochures en schappen vullen zullen niet de hoofdprijs krijgen, hoewel werken in een callcenter behoorlijk geld oplevert, net als barkeeper/meid, inclusief fooien. Een van de belangrijkste dingen is dat je het leuk moet vinden, anders wil je niet naar je werk en dat zou toch zonde zijn?

Geld verdienen met internet?

Ja, het is tegenwoordig heel gemakkelijk om zonder veel moeite geld te verdienen en als student is het een populaire manier om bij te verdienen. Natuurlijk heeft niet iedereen kennis over het maken van een website en verschillende online marketingtrucs. Eenvoudige manieren om wat extra geld te verdienen zonder enige kennis kunnen zijn:

Het kunnen ook leuke manieren zijn, zoals online sparen met verschillende soorten spaarprogramma’s of artikelen schrijven die Google AdSense-advertenties bevatten, en gamen is geweldig als je er goed in bent!

Andere manieren mogelijk?

Met wat kennis en meer werk zijn er andere manieren om online of op internet geld te verdienen. Het internet biedt zoveel mogelijkheden, enkele voorbeelden zijn:

Dat klopt, het vereist veel meer kennis, want een website maken is niet eenvoudig, en het kopen en verkopen van de juiste aandelen is ook niet eenvoudig. Als je als student kennis hebt waarmee je promoties, affiliate marketing of Bitcoins begrijpt, kun je daar zeker mee aan de slag.

Maar wat is affiliatemarketing?

Het is eigenlijk heel simpel, mensen die een eigen website hebben, kunnen andere mensen doorverwijzen door advertenties te plaatsen en als die mensen hierop klikken en uiteindelijk iets kopen of er een lead wordt gecreëerd, wordt de partner (affiliate) betaald. Ook is het mogelijk om per klik te betalen, een vorm van internetmarketing die tegenwoordig veel gebruikt wordt.

Welke bijbaan biedt meer zekerheid?

Voor een stabiel inkomen als student is het kiezen van een bijbaan als verkoper of afwasser beter dan andere bijbanen omdat je bepaalde uren moet werken en daarvoor betaald moet worden. Er is geen vast inkomen uit het schrijven van artikelen of het verhandelen van aandelen, het zijn inkomens die sterk kunnen variëren. Natuurlijk is het zo dat als je veel kennis over iets hebt en deze toepast, je op korte of lange termijn veel zakgeld kunt verdienen. Een student zou er goed aan doen een echte bijbaan te hebben en iets op internet te doen om geld te verdienen.

Genoeg keuzes!

Iedere student heeft een passende bijbaan, maar je moet voor jezelf uitvinden wat je interesses zijn, wat je leuk vindt om te doen en waar je verstand van hebt. Naast een bijbaantje kun je met weinig moeite online op allerlei manieren extra geld verdienen. Zonder inspanning kom je niet ver, maar er is echt werk voor nodig om meer geld te verdienen voor een student. Het is aan jou om te kiezen hoe je geld gaat verdienen door een gezamenlijke bijbaan te doen, te combineren met een aangesloten label of een online winkel te creëren?€