Hoe verbetert u uw kredietwaardigheid?

Kredietwaardigheid bepaalt of en onder welke voorwaarden de aanvrager een lening kan krijgen. Daarom kan het erg handig zijn om uw credit score te verbeteren. Als het gaat om de kredietwaardigheid van particulieren of bedrijven in Nederland, wordt soms het synoniem boniteit gebruikt.

Kredietwaardigheid in Nederland: BKR aanvraag

In het kader van kredietverlening vragen banken in Nederland altijd aan het BKR naar de kredietwaardigheid van de aanvrager. Als zijn kredietwaardigheid niet voldoende kan worden aangetoond, wordt de leningaanvraag afgewezen.

Vraag online uw BKR gegevens aan

In Nederland bepaalt het BKR-onderzoek daarom meestal of iemand een lening of een vergelijkbare financiële transactie krijgt bij een handelaar of dienstverlener.

Aangezien in veel gevallen de inhoud van de BKR-aanvraag bepaalt dat de leningaanvraag of andere financiële overeenkomst een negatieve impact heeft, is het belangrijk om uw BKR-gegevens goed te controleren. Op dit moment moet hiervoor nog een verzoek worden ingediend bij de bank, maar de verwachting is dat mensen vanaf 2013 hun BKR-gegevens online kunnen inzien.

Controleer daarom zorgvuldig de juistheid en volledigheid van alle BKR-gegevens. Want ook BKR werkt niet foutloos. Onderzoek heeft dit in het verleden al meermaals aangetoond.

Onjuiste BKR-gegevens corrigeren

Gegevens verzamelen is maar één ding. Onjuiste gegevens worden niet in alle gevallen (tijdig) gecorrigeerd, mede doordat contractpartners gerelateerd aan het BKR (banken, postorderbedrijven, telefoonmaatschappijen etc.) er lang over doen om hun gegevens bij te werken.

In ieder geval is het noodzakelijk om te controleren of de onjuiste offertes in het BKR daadwerkelijk worden verwijderd of gecorrigeerd.

Vergroot uw kredietwaardigheid door een breder financieel veld op te bouwen

Als u uw kredietwaardigheid wilt verbeteren, moet u uw financiën verbeteren door meer inkomsten en meer activa te verzamelen. Dit laatste vooral om te zorgen voor voldoende onderpand, zekerheden en garanties indien de kredietverstrekkers dit vragen.

Hoe kunt u uw financiële situatie verbeteren?

De beste kredietwaardigheid is in Nederland met een hoog inkomen, onroerend goed en andere activa. Met andere woorden: de lening moet gemakkelijk kunnen worden afgelost en voldoende gedekt.€