Hoe u geld kunt besparen

In het dagelijks leven komen we vaak ongemerkt veel spaarmogelijkheden tegen die we negeren. Er zijn veel manieren om geld te besparen, maar het staat vaak te ver af van de dingen die de kwaliteit van leven voor veel mensen beïnvloeden. Er is een groot potentieel voor besparingen in dagelijkse activiteiten. In dit artikel noem ik een aantal eenvoudige en direct converteerbare spaaropties.

Geen losse autobanden

Door regelmatig de bandenspanning te controleren en af ​​te stellen op de juiste bandenspanning, rijd je nooit met te losse banden. Te losse banden verhogen de rolweerstand. Door banden met de juiste spanning te gebruiken, kunt u gemakkelijk zo’n 5% brandstof besparen in vergelijking met te losse banden.

Stel je rijdt 20.000 kilometer per jaar met je auto, we gaan uit van een prijs van 1,60 euro per liter benzine en verbruiken 1 op 14. Dan bespaar je ongeveer 115 euro per jaar door de bandenspanning op de pijl te houden. Doordat uw banden minder rolweerstand hebben, slijten ze sneller. Banden zijn duur, dus dit is ook een goede reden om de juiste bandenspanning aan te houden.

De kortste weg met de auto, niet de snelste

Vandaag hebben we allemaal haast. Iedereen moet zo snel mogelijk overal heen en is vaak op het laatste moment onderweg. Als we er maar voor zorgen dat we een beetje extra marge rekenen zodat we niet meer de snelste route met de auto hoeven te nemen, maar de kortste, kunnen we veel geld besparen.

Laten we zeggen dat je elke dag 5 kilometer zou kunnen afsnijden door de terugreis te nemen. Dan bespaar je zo’n 150 euro per jaar met dezelfde aannames wat betreft brandstofprijs en verbruik. Het besparingspotentieel in uw situatie berekent u eenvoudig door de gereduceerde kilometers te delen door 14 en vervolgens te vermenigvuldigen met 1,60.

Brandstofprijzen

Tank nooit bij tankstations langs de snelweg! Deze stations zijn duurder omdat ze vaak langer of zelfs 24 uur open zijn, en hebben daardoor ook hogere vaste kosten voor energieverbruik en vooral voor personeel. Daar betaal je als consument natuurlijk voor. Brandstofprijzen op rijkswegen zijn vaak iets hoger dan op stations aan minder belangrijke wegen of in dorpen en afgelegen gebieden. Probeer het zo te plannen dat je nooit hoeft te tanken op de snelweg. De prijs van een liter op de snelweg ligt al snel zo’n 6% hoger. Misschien is het zelfs te combineren met de binnenwegen uit de vorige tip.

Luchtlekken in uw huis dichten

De stookkosten worden verlaagd door het huis te verwarmen. Van alle kanten worden we geconfronteerd met de mogelijkheden van thermische isolatie van bestaande woningen en vervanging van verwarmingsketels door energiezuinigere ketels. We vergeten echter de luchtlekken die in de meeste huizen voorkomen. Door een open opening gaat aanzienlijk gemakkelijker warmte verloren dan door een gesloten, matig of zelfs ongeïsoleerde constructie. In bestaande woningen in Nederland is het mogelijk om energieverliezen door luchtlekkage met 60 tot 80% te verminderen. Afhankelijk van de grootte van de woning en het energieverbruik is een besparing van 80 tot 300 euro per jaar te realiseren. Deze luchtlekken bevinden zich voornamelijk op de volgende plaatsen;

Geen nachtverlaging met vloerverwarming

Als je woning vloerverwarming heeft, is het verstandig om deze op één stand te laten draaien. Vloerverwarming is een systeem dat verwarmt op basis van een lage temperatuur en is daarom een ​​vrij traag systeem. Het verwarmen van een dergelijk systeem duurt lang en kost daarom veel energie. Stel je de thermostaat zo in dat de verwarming ’s nachts op een lagere temperatuur wordt geschakeld of zelfs helemaal uit staat, dan moet hij eerst de constructie verwarmen en daarna de ruimte weer. Het instellen van een nachtverlaging is dan ook een voor de hand liggende besparing. Door de temperatuur op één stand te laten staan, wordt er geen energie verspild aan het opwarmen. Dat verwarming ook ’s nachts energie blijft verbruiken, is verwaarloosbaar in vergelijking met koeling en verwarming.

Regenton

Elk jaar geven we onze planten en bloemen water met liters drinkwater. Naast dat het zonde is om drinkwater in de tuin te gieten, is het ook zo dat drinkwater steeds duurder wordt. Uw tuin besproeien/besproeien met regenwater is veel verantwoorder en voordeliger. Aangezien het gebruik van een regenton een duurzame oplossing is en daardoor de riolering minder belast wordt, geven verschillende gemeenten zelfs subsidies voor de aanschaf van een regenton. Het opgevangen water kan ook worden gebruikt om de auto, fiets en andere voorwerpen schoon te maken. Een hogedrukreiniger kan ook met een kraan aan de regenton worden bevestigd. Zoveel manieren om drinkwater en geld te besparen.

Ranja in plaats van frisdrank

Ranja is verkrijgbaar in talloze verschillende smaken. Als u uw frisdranken geheel of gedeeltelijk vervangt door sinaasappelsap verdund met water, kunt u veel geld besparen. Een fles frisdrank van 1,5 liter kost ongeveer 1,80 euro. Als er 3 liter frisdrank per week wordt gedronken, kost dit 3,60 per week. Het bedraagt ​​187 euro per jaar.

0,75 liter sinaasappelsap kost ongeveer 2,00 euro en is goed voor maar liefst 10 liter drank. Als de wekelijkse portie van 3 liter alcoholvrije drank vervangen zou worden door sinaasappelsap, zou dat ongeveer 150 euro per jaar schelen.

Pak het op de planken hieronder

De indeling van supermarkten is zo georganiseerd dat de duurste producten op ooghoogte staan. Goedkopere maar vaak gelijkwaardige producten liggen beduidend lager in de schappen. Dus bukken kan u veel geld besparen. Daarnaast zijn artikelen die bij het afrekenen verkrijgbaar zijn vaak ook in grotere verpakkingen in de winkel verkrijgbaar. Wees niet verbaasd dat je bij de kassa vaak hetzelfde bedrag voor één product moet betalen als voor een volledig pakket in de winkel zelf.

Meerdere kleine en gerichte bezoeken aan supermarkten

We zijn allemaal bekend met “efficiënte” supermarktbezoeken waarbij we alles in één keer krijgen. Onderweg met een grote boodschappenlijst en benodigdheden voor de hele week. Op maandag heb je vaak geen idee hoe donderdag of vrijdag zal verlopen. Onvoorziene omstandigheden zoals overwerk, ziekte of gewoon geen zin in het oorspronkelijk geplande dagmenu, en in plaats van friet of pizza, laten vaak ongebruikte producten en dus geld in de prullenbak. Door vaker naar de supermarkt te gaan en waar nodig producten te kopen, kunt u dit voor een groot deel voorkomen. Er liggen geen producten meer in de koelkast die door een gewijzigde indeling in de prullenbak belanden.€