Hoe u geld kunt besparen op schoonmaken?

We willen allemaal besparen. Maar weten we echt hoeveel er kan worden bespaard in onze dagelijkse bedrijfsvoering? Zoals schoonmaken! Voor veel dure schoonmaakproducten kunt u goedkope huismiddeltjes vinden die exact hetzelfde resultaat opleveren. Denk maar aan “wondermiddeltjes” zoals azijn en zuiveringszout. Veel mensen kunnen ook veel besparen door wat minder wasmiddel te gebruiken. Veel mensen gebruiken te veel wasmiddel.

Bespaar op schoonmaken

Het is het beste om dagelijkse schoonmaaktaken te minimaliseren. Is het echt nodig om dure schoonmaakmiddelen te kopen, vooral voor de badkuip of het gasfornuis? Of zijn er misschien andere alternatieven?

Dosering

Een goede tip is om het wasmiddel te doseren. We hebben al snel de neiging om wat extra in de emmer te doen. Maar wist je dat het helemaal niet uitmaakt? De dosering staat altijd aangegeven op de verpakking van het schoonmaakmiddel. Deze dosering is gebaseerd op het best haalbare resultaat. Als je een beetje extra toevoegt, is het niets anders dan pure rommel.

handzeep

Is de handzeep in de keuken of het toilet leeg? Je hoeft niet elke keer een dure pomp te kopen. De lege pomp is eenvoudig te vullen met bijvoorbeeld badschuim. Handzeep kan ook worden verdund met water om het langer mee te laten gaan.

Bad schoonmaken

Er zijn veel schoonmaakproducten die beloven je badkuip weer sprankelend schoon te maken. Allemaal dure flessen en meestal allemaal hetzelfde resultaat. Maar wist je dat er ook huistuin- en keukenmiddeltjes zijn om weer een bruisend bad te krijgen? Doop een spons in karnemelk en gebruik deze om het hele bad af te tappen. Laat de karnemelk even intrekken en spoel het daarna af met lauw water. Met deze tip zal alle kalkaanslag verdwijnen. Het gebruik van zuiveringszout in plaats van badkamerreiniger is zeer effectief tegen kalkaanslag.

Afwasmachine

Het gebruik van een vaatwasser is erg duur. Zorg ervoor dat je de vaatwasser alleen gebruikt als deze echt vol is. Het kan veel energie besparen. Een vaatwasser vereist ook verschillende middelen, denk maar aan het verzachten van het zout. Wist u dat hiervoor ook gewoon strooizout kan worden gebruikt? Ook dure vaatwastabletten vervang je gemakkelijk door 2 theelepels zuiveringszout in het vaatwastabletvak te doen.

Reinigingsproducten kopen

Schoonmaakproducten zijn vaak erg duur. Als je veel ziet in de supermarkt, is het verstandig om meteen veel flessen in te slaan. Het kost misschien meteen veel, maar op de lange termijn levert het een aanzienlijke besparing op. Het voordeel is natuurlijk dat schoonmaakproducten niet zo snel verlopen, zodat je ze gemakkelijk kunt inslaan.

Azijn en bakpoeder als vervanging voor de meeste schoonmaakproducten

Je kunt ook azijn en frisdrank inslaan. Deze reinigingsmiddelen zijn erg goedkoop en kunnen veel dure reinigingsmiddelen vervangen. Azijn is bijvoorbeeld een geweldige manier om dingen te ontkalken. Denk aan de badkamer, het toilet, de kranen in de keuken, het koffiezetapparaat en de waterkoker. Zuiveringszout is ideaal als afwasmiddel in de vaatwasser of voor een snelle reiniging van bakvormen.

Ook is een microvezeldoek een goede investering. Reguliere poetsdoeken zijn beperkt verkrijgbaar en moeten op een gegeven moment worden weggegooid. Een microvezeldoek is alleen iets duurder in aanschaf en een groot voordeel is dat hij makkelijk in de wasmachine te wassen is. Hier kun je dus heel lang van genieten.

Lees verder