Hoe schrijf je een sponsorbrief?

Jammer dat geld niet aan bomen groeit. Als dat zo is, kunt u gewoon zaaien, regelmatig water geven en uw onderneming kan zichzelf financieren. Maar soms kunnen we niet anders dan ons tot externe geldschieters wenden voor een goed doel of een ander project dat gepromoot moet worden. Een pakkende sponsorbrief is hiervoor ideaal. Hoe zorg je ervoor dat zo’n brief niet overkomt als een gewone bedelbrief.

Sponsorbrieven kunnen helpen met dringend benodigde fondsen

Bent u een particulier en wilt u gewoon geld van iemand ontvangen, dan kunt u besparen op papier en portokosten. Dit zijn pure bedelbrieven en kunnen niet als gesponsorde brieven worden beschouwd. Ben je daarentegen aangesloten bij een organisatie of vereniging, dan heb je een goede kans om via sponsoren de benodigde gelden op te halen. Vooral als de gesponsorde fondsen een belastingaftrek bieden en de vereniging bereid is een kwitantie te verstrekken. Voor bedrijven kan het interessant zijn. En toch is het goed om te weten dat er nu een heel goed alternatief is voor sponsoring in zijn traditionele vorm.

Welke potentiële kredietverstrekkers benaderen met een sponsorbrief?

Stel je doelgroep voor

Wees zo gedetailleerd mogelijk bij het beschrijven van uw bezoekers:

Deze informatie is zeer interessant en waardevol voor uw sponsor.

Beschrijf uw activiteiten of evenement zo gedetailleerd mogelijk

Inhoud van de sponsorbrief

De sponsorbrief kan per e-mail of brief worden verzonden. Schrijf in ieder geval niet meer dan één A4-pagina, want te veel inhoud zal uw potentiële sponsor ontmoedigen:

De brief van een sponsor mag niet in tranen zijn

Een sponsorbrief mag de traanklieren niet triggeren. Een CEO heeft meestal al genoeg problemen. Als je een kans wilt krijgen, kun je maar beter positieve gevoelens over het bedrijf uiten.

Vul de zinnen als “Stel je voor hoe…”

Als het je lukt om de ondernemer een goed gevoel te geven, dan heeft de sponsorbrief de wereld veroverd. En dan doen deze sponsorwervingstips de rest.

Toon uw dankbaarheid aan sponsors

Bied potentiële kredietverstrekkers gratis toegang of VIP-tickets aan voor uw evenementen of activiteiten. Sponsordiners zijn ook een goede manier om uw waardering te tonen. Je zou niet geloven hoeveel organisatoren om donaties vragen en geen extra voordelen bieden naast het plaatsen van logo’s en posts op sociale media.

Tijd is geld

Niet iedereen heeft tijd om de volledige pagina van de brief te bekijken. Zeker niet de grote sponsors die elke dag meer aanvragen krijgen voor dergelijke sponsors. Wees dus precies en kort!

Wees uiteindelijk nederig

Als je jezelf presenteert, probeer jezelf dan op elke pagina zo goed mogelijk te presenteren. En dat is ook goed. Je wilt tenslotte iemand overtuigen. Maar wees aan het einde nederig en nederig en eindig uw verzoek altijd met “Dank u”!€