Hoe rond ik mijn hypotheek af in 2021?

Hoeveel hypotheek krijgt u in 2021 en hoe krijgt u een hypotheek? Wat is een intentieverklaring van een werkgever en hoe kan deze u helpen met uw hypotheek? Ook de Nationale Hypotheek Garantie is een grote hulp. Profiteer van uw recht op hypotheekrenteaftrek. Laat u niet misleiden door de kosten van het bezitten van een eigen huis. Je hebt hypotheekrente, verzekeringen, belastingen.

Hoe kan ik mijn hypotheek afronden?

De rol van de overheid op de Nederlandse vastgoedmarkt is altijd belangrijk geweest. De overheid bepaalt waar gebouwd mag worden, stelt allerlei regelgevende eisen en grijpt in met subsidies en fiscale regulering. Politici doen alsof de markt regeert, maar de overheid heeft nog steeds een grote vinger in de pap. Banken daarentegen stellen veel eisen:

Wat is een werkgeversverklaring?

Een werkgeversverklaring van uw werkgever kan ook belangrijk zijn om snel een hypotheek te krijgen. In de werkgeversverklaring vermeldt de werkgever vooral wat voor soort aanstelling u heeft, of deze tijdelijk of tijdelijk is en hoe uw inkomen wordt gegenereerd. Dit is zeer belangrijke informatie voor een hypotheekverstrekker. Hoe redelijker de verklaring, hoe sneller de hypotheek kan worden afgesloten. Het werkgeversattest is drie maanden geldig. Er kunnen zich dan omstandigheden voordoen die een correctie van de werkgeversverklaring noodzakelijk maken.

Wat is een intentieverklaring?

Als je geen vaste baan hebt, wordt de werkgeversverklaring niet afgegeven, maar kan de werkgever wel een intentieverklaring afgeven. Kortom, het is een bewijs van bedrijfscontinuïteit dat de bank meer zekerheid geeft. Een opzegbrief of intentieverklaring van uw werkgever kan een grote bijdrage leveren aan het verkrijgen van een hypotheek, dus probeer een intentieverklaring van uw werkgever te krijgen.

Vastgoed en de huurmarkt

De huurmarkt wordt voornamelijk gereguleerd door het deficiëntiepuntensysteem. De doorstroming is beperkt, wat resulteert in lange wachtlijsten. In het geliberaliseerde deel van de huurmarkt zijn huren vaak onbetaalbaar. Ook in de huursector heb je te maken met wachtlijsten, wat het kopen van een huis nog aantrekkelijker maakt. Tot slot gaan de huren in 2021 weer omhoog.

Vastgoed en de kopersmarkt

Als u een huis wilt kopen, krijgt u niet alleen te maken met allerlei regelgeving, maar zult u ook merken dat de overheid een aanzienlijk deel van de inkomsten voor haar rekening neemt. Ongeveer 50% van de gemiddelde huiseigenaar in ons land bestaat uit hypotheekbetalingen en de rest bestaat uit belastingen, toeslagen en energiekosten. Denk aan OZB, rioolheffing, schoonmaakkosten en waterschapsheffing, maar ook het overzicht van alle aftrekbare kosten in een eigen woning in 2021 is lang en maakt het een beetje goed. En nogal wat mensen zijn er verward over. Vooral de voorgerechten natuurlijk.

Hypotheek voor beginners

Om deze redenen komen veel starters niet in aanmerking voor een hypotheek. De hypotheeknorm volgens het Nibud is ongeveer 3 keer het bruto jaarinkomen met een hoge rente voor het minimuminkomen. Met 100.000 bruto jaarinkomen, dat is ruim 5,5 keer het inkomen, maar dan met een lage rente. Maar voor beginners is dit vaak niet genoeg. Om hun favoriete nieuwe huis te krijgen, willen ze vaak de maximale hypotheek en gaan ze er te gemakkelijk vanuit dat het gaat lukken. Dit kan erg vervelend worden als in de tussentijdse koopovereenkomst geen ontheffing is opgenomen voor het geval de financiering niet rond is. In dat geval moet 10% van de koopprijs worden betaald en is de verkoper deze ook kwijt.

De belangrijkste vragen over het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek

Als u een huis wilt kopen, moet u zich daarom goed informeren en de volgende vragen beantwoorden:

Slot

Laat u goed adviseren. Zo ben je een veel betere gesprekspartner voor de adviseur en is de kans op een goede hypotheek veel groter.

Lees verder