Hoe minder geld uitgeven aan een cadeau?

U wilt een goed bedrag sparen. Maar op de een of andere manier geef je uiteindelijk veel meer geld uit aan het geschenk dan je van plan was. Hoe kun je minder uitgeven aan een cadeau en hoe kun je besparen op allerlei sociale activiteiten?

Casestudy: Zelf geld sparen en uitgeven

Je hebt meestal geen probleem met sparen. Als het erop aankomt om zelf dingen op te lossen, weet je altijd het maximale eruit te halen. Tijdens de uitverkoop sla je altijd de nodige spullen in. Je hebt al jaren dezelfde stijl. Je koopt tijdloze kleding. Dit geldt ook voor schoenen. Je kiest bewust voor neutrale kleuren en dessins zodat je niet overkomt als bewust niet mode volgen. Het bespaart veel geld. Alleen als het om anderen gaat, spring je vreselijk uit de groep. Als je een cadeau koopt, geef je meestal meer uit dan je had begroot.

Zorg eerst goed voor jezelf

Je kunt er alleen voor anderen zijn als je goed voor jezelf zorgt. Voordat je alles weggeeft, moet je ervoor zorgen dat je financieel warm bent. Wees niet zuinig met jezelf. Trakteer uzelf.

Potten: geld besparen

Zorg ervoor dat jij niet altijd degene bent die de healing doet. Dit kan u op den duur veel geld besparen. Op een gegeven moment weten mensen niet beter. Als jullie allemaal uitgaan, maak dan een pot. Als het geld op is, kun je besluiten naar huis te gaan of opnieuw te investeren. De ongeschreven regel is dat mensen die geen alcohol drinken meestal fooi geven. Hun drankjes zijn meestal goedkoper. Als je uit eten gaat, kun je van tevoren afspreken dat iedereen voor zichzelf betaalt. Dan krijg je geen zure gezichten van mensen die alleen een hoofdgerecht willen terwijl anderen ook voor een aperitief en dessert gaan. Vertel het restaurant van tevoren. Als het restaurant het er niet mee eens is, kijk dan ergens anders.

Relatie of bezoek: goedkope cadeaus

Als je alleen koffie gaat drinken, hoef je geen groot cadeau mee te nemen. Je kunt zelfs onder je familie of vrienden afspreken dat je elkaar geen cadeaus meer geeft. Originele Tip: Pak een mooie doos in en geef hem door! Als je met iemand dineert, mag je ook een huisgemaakt dessert meenemen. Kondig het van tevoren aan. Anders heeft de gastheer of gastvrouw veel eten om toe te voegen! Wil je toch een fles wijn meenemen: kies dan voor een goedkope wijn. Opletten is belangrijker dan met cadeautjes komen. Als je alleen op familiebezoek bent, kun je overwegen om niet altijd een grote bos bloemen te kopen. Als je je ongemakkelijk voelt om met lege handen aan te komen, zorg dan dat je altijd goedkope cadeaus bij je hebt. Trouwens: het gebaar is meestal belangrijker dan de prijs. Voor opa’s en oma’s is een mooie foto van hun kleinkinderen meestal waardevoller dan een grote bos bloemen.

Bespaar op feestjes

Als je een leuk samenzijn wilt organiseren zonder iedereen een hoofdprijs te betalen, kun je verschillende alternatieve activiteiten bedenken. In je vriendenkring kun je, in plaats van elke keer uit eten of naar de kroeg te gaan, op een bepaalde tijd van de maand bij iemand thuis afspreken. Maak er een culinair evenement van. Laat iedereen zijn favoriete tapas maken en laat ze hun bijbehorend drankje meenemen. Of organiseer een dessertfeest waarbij elke gast zijn favoriete dessert meeneemt. De kans is groot dat je een band krijgt met je vrienden met deze goedkope alternatieven. Je krijgt inzicht in ieders thuissituatie en leert over het favoriete eten van je vrienden.€