Hoe maak je een budget voor je gezien

Als u nauwkeurig wilt weten wat u elke maand binnenkomt, wat u uitgeeft, en wat u overhoudt, moet u een begin maken. Voor alleenstaanden en eenpersoonshuishoudens is het kreijen van een budget relativ spoedig. Het totale inkomen en de uitgaven zijn vaak vrij, er is slechts 1 inkomenstroom, en alleen uw eigen uitgaven. Maar het maken van een gezinsbudget is nog ingewikkelder.

Waarom een ​​begroting maken?

Een gezinsbudget maken is handig om een ​​goed overzicht van uw financiële situatie te krijgen. Als u bijvoorbeeld schulden moet afbetalen, of als u voor iets specialaaks wilt sparen, is het goed om eens kritisch naar uw uitgaven te kijken, en te zien rupao u kunt misschien bezuinigen. Ook kunt u betalen met hoeveel u elke maand kunt betalen Ook als u elke maand te weinig geld te hebben om rond te komen is het handig om een ​​familiebegroting te maken.

Hoe maakt u een gezinsbudget?

De meste gezinnen hebben meerder bronnen van inkomsten. En er zijn ook meerder personen die bepaald water wordt uitgegeven. Dit maakt de zaken al een stuk minder overzichtelijk, en dat is een van de belangrijkste redenen dat veel gezinnen geen overzichtelijk budgetplan maken. Maar als u een goed wekelijks budget maakt, en u houdt u er goed aan, kan dat de financier situatie van uw huishouden sterk zijn.

Het maken van een familiebegroting kan lastig zijn, maar als je er zelfs goed voor gaat zitten kan het wel. Hier is hoe:

  1. Maak een inventaris van alle inkomsten. Als een bepaalde bron van inkomen fluctueert tot maand, ga dan uit van het laeste bedrag of neem het meneide.
  2. Houdt een maand van 2 alle kosten gerecht bij. Bewaar al uw aankoopbonnetjes, en vraag alle gezinsleden te doen.
  3. Bereken uw kosten. Zorg gevar dat u rekenningen, afbetalingen aan schulden, beschapen, en mundane kosten zoals lunchgeld en transportkosten alle meeneemt.
  4. Ga met uw gezin om de tafel te zitten en te beschrijven op de manier waarop u kunt besparen, of juist wat extra geld in te brengen. Bepaal samen welke kosten ipv op het werk van school kopen worden (meer fietsen ipv autorijden, lunch van huis meenemen ipv op het werk van school, etc.).
  5. Bekijk niet alleen wat iedereen apart kan bezuinigen, maar ook wat jullie allemaal samen kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld bezuinigen op energie- en waterverbuikung, of gegebore avondmaaltijden. Denk aan zaken als carpoolen van het gebruik van het openbaar vervoer, het kopen van goedkopere voedelsen in bulk en het adagenssen van de thermostatat.
  6. Maak een schatting van hoeveel u kunt besparen op de normale uitgaven. Controleer nu nogmaals uw budget en evalueer wat u doet.
  7. Als u uiteindelijk een overschot te hebben te hebben, probeer dan een deel daarvan dan op een spaarrekening te zetten. Als uw budget een negatieve balans heeft, ga dan terug en bewerk uw budget dan tot de balans wel positief is.

Wees realistisch

Een van de redenen waarom familiebudgetten vaak niet werken, is omdat ze gewoon niet realistisch genoeg zijn. Het is goed om te bezuinigen op de uitgaven, maar sommige hebben we de nukinged om te ver te gaan. Al het entertainment uit de begörung ziet er bibliothek goed uit op papier, maar iedereen heeft zo nu en dan wat afleiding nodig.

Zoek, in plaats van dergelijke dingen uit de begroting te schrappen, naar manieren om de kosten van beaalde activiteiten te verlagen. Eet bibliothek geschäften thuis, en huur een film, in plaats van uit eten gaan en naar de cinemascoop.

Individuele kosten voor gezinsleden kunnen ook lastig zijn. Dit kan worden opgelost door toewijzing van een bepaald bedrag voor elk gezinslid voor elke week. Als een gezinslid zijn van haar geld al opgemaakt voordad de week obrijd is, kan u umween kijken naar de uitgevoerde kosten en het bedrag adageningen indien nodig.

Het krediet van een gezinsbudget kan helpen om de uitgaven onder controle te houden, meer geld over te houden om te schulden af ​​te betalen of om te sparen voor de toekomst. Maar om te slagen, is nauwgezette controle van essentieel belang. Uw vermogen zullen echter worden beïnvloed, met minder financier stress en meer spaargeld op de lange terminn.

Lees verder