Hoe kunt u de renovatie financieren?

Renovatiefinanciering kan op verschillende manieren. U kunt een tweede hypotheek afsluiten of een lening afsluiten voor reparaties. Uw spaargeld gebruiken is ook een geweldige manier om renovaties te helpen financieren. Als u renovaties wilt doen, onderhandel dan zorgvuldig met de aannemer over de prijs en het arbeidsloon. In bepaalde situaties kunt u ook subsidie ​​krijgen voor verbouwingen.

Waarom een ​​renovatie financieren?

Als u van plan bent uw huis te renoveren, zijn er verschillende manieren om dit te financieren. U doet vaak verbouwingen omdat u de woning naar uw smaak wilt aanpassen of omdat u van plan bent uw gezin uit te breiden. U kunt de verbouwing zelf doen of aan een aannemer toevertrouwen. Als u een aannemer wilt inhuren, is het verstandig om offertes van meerdere aannemers te krijgen om een ​​goede richtprijs te krijgen. Daarna moet de verbouwing nog gefinancierd worden.

Renovatie uitbesteden

Zoals eerder vermeld is het verstandig om minimaal twee of drie offertes op te vragen bij verschillende aannemers voor de verbouwing. Het vergelijken van biedingen geeft een redelijk goed beeld van de te verwachten kosten. Verschillen in offertes worden vaak veroorzaakt door de materiaalkeuze en de hoeveelheid werkuren. Bedenk daarom vooraf welke kwaliteitseisen je aan de gebruikte materialen wilt stellen. Het komt voor dat de kwaliteit van de materialen in de offertes veel te hoog is voor wat er werkelijk nodig is.

Bespreek het aanbod

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt over welke aannemer je wilt inschakelen voor je verbouwing, kun je gaan onderhandelen. Zaken waarover u afspraken kunt maken zijn voorlopige bedragen, productprijzen en zaken die al dan niet bij de prijs zijn inbegrepen. De essentie van goed onderhandelen is afspreken wat wel en vooral niet bij de prijs is inbegrepen. Spreek ook zorgvuldig af wat de betalingsvoorwaarden zullen zijn en welke bedragen aan elke betaling zijn gekoppeld. Duidelijkheid is erg belangrijk, het voorkomt misplaatste verwachtingen en irritatie.

Renovatie financiering

Na het onderhandelingsproces is het belangrijk om de financiering rond te krijgen. U weet nu immers hoeveel de verbouwing in totaal gaat kosten. Hoe u de verbouwing wilt financieren is geheel afhankelijk van uw financiële situatie. Het meest aantrekkelijk is om spaargeld te gebruiken voor financiering. De tweede beste optie is om geld te lenen voor de renovatie.

Als u de drempel in kolom 3 van de belastingwet bereikt of zelfs overschrijdt, moet u vermogensbelasting betalen over uw spaargeld. Daarom is het verstandig om minimaal een deel van je spaargeld te besteden aan het financieren van verbouwingen die boven de gestelde drempel uitkomen.

Geld lenen voor reparaties

Uiteraard is het ook mogelijk om geld te lenen voor reparaties. Dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende is het verhogen van uw hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek op uw woning. Bereken wat de totale kosten van uw huis zullen zijn. Vergelijk dit met de verwachte verkoopprijs om te bepalen of het renoveren van uw woning financieel aantrekkelijk is. Pas een tweede hypotheek aan als de renovatiekosten oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Renovatie en subsidies

Als u van plan bent om reparaties uit te voeren, heeft u soms recht op subsidie ​​van de rijksoverheid. Gaat het bij de renovatie om bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatiemateriaal of het plaatsen van dubbele beglazing, dan kunt u een deel van de kosten recupereren. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het plaatsen van een zonnecollector en een zonneboiler. Het kan zelfs zo voordelig zijn dat u geld terug kunt krijgen van uw energieleverancier.€