Hoe kun je zuiniger leven?

In moeilijke economische tijden zijn mensen altijd op zoek naar manieren om wat meer te verdienen of wat extra te sparen. Er zijn veel manieren om te besparen. U dient zelf na te gaan welke besparingsmaatregelen in uw specifieke situatie mogelijk zijn. De een spaart wat meer op vrijetijdsbesteding en de ander spaart wat meer op kleding. Spaartips zijn zowel voor mensen die geld nodig hebben als voor mensen die aan het eind van de maand wat extra willen hebben om iets leuks mee te doen. Hier zijn enkele tips om zuiniger te gaan leven.

De economische crisis houdt de reductie in de hand

Er zijn veel redenen waarom iemand zuiniger wil leven. Sommigen doen het om hun ecologische voetafdruk te verkleinen of omdat ze zich niet willen laten verleiden door luxe. Het merendeel van de bevolking zal echter zuiniger gaan leven, omdat de begroting moeilijker is geworden. De wereldwijde financiële en economische crisis van eind 2008 trof veel mensen. De rente op spaarrekeningen is nog steeds nul, en verliezen op aandelen na de zware stormen van 2008 en 2009 zijn zojuist goedgemaakt. Hierdoor kunnen de meeste mensen weinig geld op een spaarrekening zetten. Natuurlijk gaan mensen dan op zoek naar alternatieven om aan het eind van de maand meer geld over te houden. Een paar eenvoudige dagelijkse stappen kunnen u helpen een zuiniger leven te leiden.

Begin zuiniger te leven: tips

Ontdek de tweedehandsmarkt

De tijd dat alles nieuw moest zijn, is voorbij. Veel nieuwe ouders kiezen ervoor om gebruikte kleding voor hun kleintje te kopen. Kinderen groeien zo snel uit kleding dat het onverantwoord lijkt om al die nieuwe te kopen. Er zijn zeer goede sites om gebruikte artikelen te verkopen of te kopen. Voorbeelden zijn marktplaats.nl en 2dehands.be. Via tweedehands kun je veel voor een goede prijs kopen. Op deze manier kunt u veel geld besparen. Om nog meer te besparen, kunt u alleen bieden op items die in uw regio worden aangeboden. Zo bespaar je ook nog eens op reiskosten.

Gebruik kortingscodes

Tegenwoordig hebben online winkels de neiging om kortingscodes aan hun klanten aan te bieden. Via e-mail, sociale media of andere online media worden klanten op de hoogte gebracht van een aanzienlijke korting op een specifiek product of gedurende een bepaalde periode. Meld u aan voor zoveel mogelijk kortingscode-acties. Door gebruik te maken van een kortingscode kun je natuurlijk flink besparen en krijg je bijna alle artikelen met flinke korting. Houd er rekening mee dat de prijs inclusief kortingscode ook daadwerkelijk goedkoper is dan normaal. Een goed voorbeeld van een website met kortingscodes is Acties.nl.

Afdingen werkt nog steeds

Wie denkt dat onderhandelen achterhaald is, heeft het mis. Afdingen is nog steeds heel gebruikelijk in markten. Een verkoper vraagt ​​bijvoorbeeld 50 euro voor een jurk. Als je het voor € 40 wilt hebben, kun je proberen om € 10 van de prijs te kopen. Het is heel goed mogelijk dat de verkoper het daarmee eens is, aangezien hij zelf al een grote winst op het tapijt maakt. Zo bespaar je zelf ook nog eens €10. Wie niet probeert, kan niet winnen.

Koop alleen wat je echt nodig hebt

Wees zeer kritisch over elke uitgave en denk twee keer na voordat u iets koopt. Je moet jezelf blijven afvragen: “Heb ik dit nu echt nodig?” Probeer ook je aankopen verstandig te plannen. Verwacht een grote sale op producten die lang meegaan, zoals afwasmiddel of vaatwastabletten. Een handige tip is om een ​​lijstje te maken met wat je thuis nodig hebt voordat je naar de winkel gaat. Als u dat niet doet, is de kans groter dat u uiteindelijk veel meer producten uit de winkel meeneemt dan u eigenlijk zou moeten.

Boek je vakantie last minute

Als je geen kinderen hebt en meteen kunt reizen, kun je het beste een last-minute vakantie boeken. Deze prijzen zijn erg goedkoop en worden enkele dagen voor de vertrekdag aangeboden. Als je niet meteen kunt gaan, vergelijk je best de prijzen van de aangeboden vakanties op verschillende websites. Websites als www.vakantieveilingen.nl of www.travelbird.be zijn zeer overzichtelijk en mooi en tonen duidelijk de beste reizen tegen de beste prijzen.

Wees zeer zuinig met alcohol, tabak, gas en benzine

Dure producten zoals sigaretten en alcohol kosten veel geld en je hebt ze niet echt nodig. Het zijn eerder genotsproducten die het leven aangenamer maken, maar uiteraard voorzien deze producten niet in een basisbehoefte. Kijk thuis of je wat kunt besparen op water- en elektriciteitsverbruik. Neem vaker een douche dan een bad. Zo bespaar je veel water. Of geef je planten water met bronwater in plaats van kraanwater. U kunt ook overwegen om met de fiets te winkelen in plaats van met de auto. Zo bespaar je op benzine en is het ook nog eens heel goed voor je gezondheid.

Groenten uit eigen moestuin

Een andere manier om geld te besparen is om je eigen moestuin of moestuin te beginnen om je eigen groenten en fruit te verbouwen. U kunt veel besparen als u de kosten van zaden en plantmateriaal kunt beheersen, evenals de materialen die u nodig heeft om in uw tuin te werken. Door deze dingen verstandig te gebruiken, kunnen groenten en fruit veel goedkoper worden verkregen dan in de supermarkt.

De basisregel is dat zuinig leven bij jezelf begint. Er zijn veel tools en tips om zuiniger te gaan leven. De waarheid is echter dat de sleutel tot een echt zuinig leven aan jou ligt. Als je uiteindelijk een bad verkiest boven af ​​en toe een douche, dan is je voornemen om zuiniger te leven verspilde moeite geweest. Om een ​​goede kans op succes te hebben, moet je een brandend verlangen hebben om zuiniger te leven.€