Hoe kun je passief inkomen genereren?

Kun je geld verdienen terwijl je slaapt? Een vraag die veel mensen zichzelf hebben gesteld. Het antwoord hierop is echter heel eenvoudig: ja! Met de nodige inspanning en tijdsinvestering is het inderdaad mogelijk om geld te verdienen terwijl je slaapt. Er zijn veel manieren om u van een passief inkomen te voorzien. Je kunt bijvoorbeeld je vakantiekiekjes online verkopen of je geld verstandig gaan beleggen. Bovendien kun je op deze manier combineren om je maandinkomen te verhogen.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is geld dat je elke maand verdient en waarvoor je geen actief werk hoeft te doen. Met andere woorden, passief inkomen is een manier om geld te verdienen terwijl je slaapt. Maar vergis je niet, om cocktails te kunnen drinken op het strand, moet je er tijd in steken. Passief inkomen verschijnt niet zomaar! Gelukkig zijn er veel manieren om je te helpen je doel te bereiken. Bovendien kun je ze combineren om je maandinkomen te verhogen!

Tips voor creatieve mensen

Online artikelen schrijven

Heb je thuis nog oude boekbesprekingen of papers op je computer staan? Of hou je gewoon van schrijven? Dan is dit dé manier om passief inkomen te verdienen! Verschillende informatieve websites zoals InfoNu bieden u de mogelijkheid om uw schrijftalent te delen met de buitenwereld en er geld mee te verdienen. Hoe werkt het nu? Nou, je schrijft een artikel over een onderwerp dat je interesseert en plaatst het op een website. Google AdSense-advertenties worden dan naast uw artikelen weergegeven en elke keer dat een bezoeker op zo’n advertentie klikt, verdient u geld!

Bron: Geralt, Pixabay

YouTube-video’s maken

YouTube-videoproductie is een snelgroeiende markt in 2019. En daar is een reden voor. Steeds meer mensen zien het potentieel van YouTube als alternatieve inkomstenbron. Ook jij kunt geld verdienen met YouTube-video’s! Je kunt video’s maken over elk onderwerp – muziek, how-to’s, smartphonerecensies, filmrecensies of gewoon een simpele vlog – de mogelijkheden zijn eindeloos. U verdient geld met Google AdSense, het advertentieprogramma van Google. Wanneer veel mensen je video bekijken, verschijnen er automatisch advertenties. Als ze vervolgens op de advertentie klikken, verdien je geld.

Om succesvolle YouTube-video’s te maken, moeten uw video’s echter opvallen. Het kan ook geen kwaad om uw video’s te promoten op sociale media zoals Facebook en Twitter. Met andere woorden, het maken van YouTube-video’s kost tijd en moeite, maar als ze eenmaal online zijn en mensen ze leuk vinden, kun je elke maand een goed bedrag verdienen.

T-shirts ontwerpen en online verkopen

Jaarlijks worden er meer dan twee miljard T-shirts verkocht. Twee miljard! Ook u kunt er gemakkelijk van profiteren. Er zijn veel websites waarmee je vanuit je luie stoel online t-shirts kunt maken en verkopen. Vind je het ontwerpen van een t-shirt te moeilijk? Is het alleen voor mensen met artistiek talent? Maak je geen zorgen! Veel online t-shirtmarktplaatsen, zoals Teespring, hebben hun eigen ontwerptools die het ontwerpen van t-shirts een fluitje van een cent maken. Bovendien kunt u uw ontworpen t-shirts op deze sites zowel promoten als verkopen, zodat u zich alleen hoeft te concentreren op het ontwerpen ervan.

Verkoop je vakantiekiekjes online

Maak je graag foto’s en kom je na elk uitje of lange vakantie tot de conclusie dat je niets doet met de foto’s die je maakt? Als dat zo is, kunt u uw foto’s ook omzetten in een bron van passief inkomen. Websites zoals Shutterstock bieden een platform om gratis foto’s te verkopen. Voor elke verkochte foto ontvangt u een deel van de aankoopprijs. Bovendien kunnen uw foto’s keer op keer worden verkocht, dus u verdient echt een passief inkomen! Dus hoe meer foto’s u aan uw portfolio toevoegt, hoe meer u elke maand verdient.

Bron: Minakel2003, Pixabay

Beroemd worden op Instagram

Instagram is de afgelopen jaren enorm populair geworden in de marketingwereld. In 2019 heeft het platform bijvoorbeeld meer dan 500 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Het is dus geen verrassing dat grote merken zoals Nike veel adverteren op Instagram. Ook jij kunt profiteren van deze advertentie-inkomsten! Het enige wat je nodig hebt is een Instagram-account en wat geduld. Probeer elke dag een originele foto op je account te plaatsen en je volgers zullen geleidelijk toenemen. Zodra je je eerste mijlpaal van 1000 volgers hebt bereikt, kun je beginnen met geld verdienen! Er zijn veel sites, waaronder Takumi, die u geld geven om hun producten te promoten.

Tips voor mensen met weinig tijd

Ruimtes verhuren die je niet gebruikt

Heb je een logeerkamer of appartement? Door ze te verhuren, kunnen deze panden een bron van passief inkomen voor u worden! Je kunt bijvoorbeeld je kamer verhuren via Airbnb, een online marktplaats waar je je appartement te huur kunt aanbieden. Geen fan van Airbnb? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg alternatieve sites die je kunt bezoeken. Waytostay en Homeaway hebben bijvoorbeeld allebei een grote marktplaats, dus je weet zeker dat je eigendommen worden verhuurd!

Ook kun je maandelijks aardig wat geld verdienen door een lege garage te verhuren. Let goed op de wettelijke voorschriften!

Plaats advertenties in uw auto

Op zoek naar een manier om elke maand een beetje bij te verdienen zonder iets te doen? Dan is het plaatsen van een advertentie op een auto wellicht wat u zoekt. U heeft de keuze uit vele advertentiebedrijven, waaronder CashCar, die als tussenpersoon optreedt tussen u en adverteerders. Bij de inschrijving moet u aangeven in welke auto u rijdt, welke kleur deze heeft en hoeveel u rijdt. Op deze manier kunt u beoordelen of het interessant is om een ​​advertentie op uw auto te plaatsen. U kunt tot enkele honderden euro’s per maand verdienen! En hoe langer u een advertentie laat lopen, hoe meer u eraan kunt verdienen. Handig, toch!

Bron: Alexas Photos, Pixabay

Investeer uw geld verstandig

Beleggen is een van de beste manieren om passief inkomen te verdienen. Het probleem is dat beleggen in theorie eenvoudig klinkt, maar in de praktijk veel ingewikkelder is. Zo zijn er risico’s verbonden aan investeringen en is het wenselijk om voldoende economische ervaring te hebben. Er zijn echter verschillende manieren om uw geld te beleggen met een zo laag mogelijk risico. Een voorbeeld hiervan is een
wisselkoers fonds
(afgekort als ETF), een beleggingsvolume dat net als aandelen op een beurs wordt verhandeld. De meeste ETF’s volgen een specifieke marktindex, daarom worden ze ook wel indextrackers genoemd. Het grote voordeel van indextrackers is dat u uw beleggingsportefeuille aanzienlijk spreidt en zo het risico op grote verliezen verkleint. Daarnaast zijn de kosten vaak lager in vergelijking met individuele voorraden. Bovendien bespaart u tijd bij het volgen van uw portefeuille, omdat u maar één ETF hoeft te volgen!

Lees verder