Hoe kun je geld verdienen met vloggen?

Vloggen is videobloggen. Een van de bekendste vloggers van Nederland is waarschijnlijk Enzo Knoll, die dagelijks een vlog maakt over zijn belevenissen die dag. Met vloggen kun je veel geld verdienen, maar je moet wel weten wat je doet. Ook is het belangrijk dat je veel geduld hebt. Goede content is natuurlijk ook erg belangrijk. Hoe kun je geld verdienen met vloggen en waar moet je op letten?

Wat is vloggen?

Vloggen staat voor videobloggen. Dit betekent dat je een video maakt, geen blog. In deze vlog kun je bijvoorbeeld bijhouden wat je overdag doet. Een van de bekendste vloggers van Nederland is Enzo Knoll. Elke dag uploadt hij video’s over zijn leven. Kijkers kunnen zien wat hij op een dag doet en het kan worden beschouwd als een soort dagboek. Er zijn ook vlogs die zich richten op een bepaald deel van het leven. Bijvoorbeeld mensen die willen afvallen en regelmatig vloggen over hun afslankproces. Vloggen kan dus op verschillende manieren. En wist je dat je er zelfs geld mee kunt verdienen?

Geld verdienen met vloggen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met vloggen. Elke vlogger gebruikt zijn eigen manieren om inkomsten te genereren. Soms worden meerdere typen met elkaar gecombineerd. Het hangt vaak helemaal van de vlog af hoe het geld verdient.

Advertenties bij je video

Dit is de bekendste manier om geld te verdienen met je vlog. Wanneer je je video’s op YouTube of een ander videoplatform plaatst, worden er advertenties toegevoegd. Hoe meer mensen uw advertenties zien, hoe meer inkomsten ze kunnen verdienen. In september 2016 werden de regels voor adverteren op YouTube aanzienlijk strenger. Dit betekent dat video’s met onder meer gewelddadige of aanstootgevende inhoud geen advertenties meer zullen tonen. Hier moet je dus rekening mee houden als je geld wilt verdienen met je vlog.

Sponsoren

Een andere manier om geld te verdienen met vloggen is door middel van sponsoring. Een sponsor kan bijvoorbeeld producten ontwikkelen die u kunt laten zien. U krijgt er dan een geldbedrag voor. Soms zie je bijvoorbeeld gamers op bepaalde stoelen zitten met advertenties, en gewichtsverliesvloggers proberen misschien een nieuw afslankproduct. Soms is het voldoende om over een sponsor te praten. Hoeveel geld ermee kan worden verdiend, hangt volledig af van de sponsor en de contracten tussen hen.

Bijkantoor

Natuurlijk kun je affiliate links in je video’s plaatsen. Dit is een speciale link naar bijvoorbeeld een webwinkel. Wanneer mensen via deze link een product kopen in de online winkel, krijg je betaald. Dit kan vooral goed werken als het product ook in de vlog wordt genoemd. Houd er rekening mee dat je niet altijd een affiliate link mag plaatsen op bijvoorbeeld YouTube. Kijk daarom goed naar de voorwaarden van de online winkel voordat je links naar je video’s plaatst.

Amazon-verlanglijstje

Het wordt voornamelijk in Amerika gebruikt en is in Nederland minder interessant vanwege de hoge verzendkosten. Amazon-verlanglijst is geen manier om extra geld te verdienen, maar het is een manier om producten te krijgen. Mensen kunnen uw verlanglijstje bekijken en eventueel een product bij u bestellen. Het wordt dan automatisch van je verlanglijst verwijderd en naar je toegestuurd. Vlogkijkers krijgen je adresgegevens niet te zien. Dit wordt vaak gedaan om de filmmaker te bedanken voor de leuke vlogs. Soms wordt het ook gebruikt omdat de kijker wil dat de vlogger een bepaald spel speelt of een boek leest.

Hoe meer inkomen krijgen?

Als je een vlog hebt en daar een geschikt verdienmodel voor hebt gevonden, is het vooral belangrijk om je vlogs gezien te krijgen. Zorg dus dat je veel adverteert. Zorg ervoor dat je vlog meer exposure krijgt en dat je opvalt. Let op: Reageren op YouTube-video’s waarin je vlog wordt gepromoot, wordt als spam beschouwd en is niet welkom. Je kunt leuke reacties achterlaten en niet naar je vlog verwijzen en hopen dat mensen op je naam klikken. Houd er rekening mee dat het erg moeilijk is om meer bezoekers te krijgen en dat het lang kan duren. Het is belangrijk om niet op te geven. Probeer originele en goede inhoud te bedenken en upload je video’s consequent, zodat je vaste kijkers weten wat ze kunnen verwachten. Zorg er ook voor dat je actief bent op social media. Maak je Facebook-pagina en Twitter aan, zodat je nog meer mensen kunt bereiken.

Goede kwaliteit

Goede kwaliteit is erg belangrijk voor je vlog. Zorg voor een vlogcamera die goed fotografeert en goed geluid heeft. Optioneel kun je ook een statief gebruiken voor stabiel fotograferen. Mensen zullen je vlogs niet willen bekijken als de kwaliteit slecht is. Dit betekent dat je ook niet veel geld kunt verdienen met je vlog.

Lees verder