Hoe kun je bruto geld besparen?

Het is minder zuinig en je hebt niet echt contant geld bij de hand. Om een ​​beetje kapitaal op te kunnen bouwen, kun je dat doen vanuit je netto inkomen, maar nog beter is het om het vanuit je bruto inkomen te doen. Deze besparing is mogelijk gemaakt door de medewerking van de Belastingdienst. Hoe kun je bruto sparen en hoeveel moet je investeren om een ​​bepaald bedrag op te bouwen?

Bruto besparingen

Waarom is de Belastingdienst erbij betrokken?

Als het bedrag dat u belegt maandelijks wordt belast, ontvangt de Belastingdienst relatief weinig. Doordat bruto sparen belastingvrij is en de inleg groeit in de tijd, wordt een dubbel resultaat behaald. Klein kapitaal groeit, waardoor er in de toekomst relatief veel is opgebouwd. In één keer of maandelijks betalen levert de Belastingdienst in de toekomst veel meer inkomsten op. Zo profiteert u optimaal van de regelgeving van de overheid en de Belastingdienst.

Spaarproducten

Er zijn twee hoofdproducten beschikbaar voor bruto sparen als de Belastingdienst geen belasting in rekening brengt. Beide spaarproducten zijn een zeer geschikte manier om op een gemakkelijke manier kapitaal uit het bruto-inkomen te sparen voor later.

lijfrentepolis

U koopt het bij een verzekeraar, waar u elke maand een deel van uw inkomen in de polis stort. Het bedrag wordt gedurende de looptijd gestort op de uitgestelde lijfrentepolis. Als het om betaling gaat, kan het in één keer worden opgenomen, maar het kan ook maandelijks worden betaald als aanvulling op het inkomen.

banksparen

Een andere mogelijkheid voor bruto sparen is het gebruik van banksparen. Sparen op de bank zelf werkt net als een lijfrentepolis, maar je hebt er twee extra voordelen aan. Deposito’s en spaargelden bij banken worden beschermd door het depositogarantiestelsel en voor opnames wordt geen commissie in rekening gebracht.

belastingverlaging

Het is duidelijk dat er geen belasting wordt geheven tijdens de aanbetaling. Maar welke voordelen heeft u nog meer als het om sparen gaat:

Hoeveel kunt u bruto besparen?

Als je een bedrag over de jaren heen wilt sparen, is het de vraag hoeveel het inleg over de jaren heen groeit. Stel dat je in schaal 3 elke maand 50 euro bruto stort, dan kost het je eigenlijk 50 * (1-0,42) = 29 euro netto inkomen. Als u dertig jaar belegt tegen een vaste rente van 0,407% per maand (5% per jaar), hoeveel heeft u dan opgebouwd?

Zo zie je dat je met bruto spaargeld een goed bedrag kunt opbouwen voor later zonder veel geld te betalen. Vraag bij uw bank of verzekeringsmaatschappij hoe u effectief kunt profiteren van brutobesparingen.

Lees verder