Hoe kun je besparen op boodschappen?

Elke week rapporten zijn een aanzienlijke kostenpost. De meeste mensen hebben echter nog veel te besparen. Let bijvoorbeeld goed op aanbiedingen, maar overdrijf niet. Dit kan er zelfs toe leiden dat je uiteindelijk meer verliest. Een boodschappenlijstje maken lijkt misschien ouderwets. Maar het zorgt ervoor dat je alleen koopt wat je echt nodig hebt. Ga je winkelen met een knorrende maag? Dan zorgt het er meestal voor dat je meer koopt dan je nodig hebt.

Boodschappenlijstje

Het lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar het maken van een boodschappenlijstje kan een groot verschil maken in je wekelijkse boodschappen. Bedenk van tevoren wat je de komende week wilt eten en wat je daarvoor allemaal nodig hebt. Het is ook een goed idee om je kasten te openen voordat je gaat winkelen om precies te zien wat er moet worden aangevuld. Zo voorkom je dat je onnodige spullen mee naar huis neemt die zijn verlopen. Een boodschappenlijstje maken werkt natuurlijk alleen als je je er ook echt aan houdt. Als je je laat verleiden door alle aanbiedingen in de winkel, heeft het boodschappenlijstje natuurlijk geen effect.

Maak een menu voor de week

Nog beter is om van tevoren een menu voor de week te maken. Winkel jij altijd op zaterdag? Leun dan achterover en ontspan op vrijdag. Plan dit indien nodig elke vrijdag, bijvoorbeeld om 19:00 uur. Zo maak je er een gewoonte van.

Plan

Bedenk wat je wilt eten van zaterdag tot aanstaande vrijdag. Houd bij het plannen rekening met drukke dagen en rustige dagen. Een avond die iedereen zou moeten sporten? Maak de dag ervoor een grote braadpan die je 2 dagen kunt eten. Of maak de dag van tevoren iets klaar dat je kunt opwarmen in een pan of magnetron.

De hele week shoppen?

Veel mensen vinden het onmogelijk om een ​​hele week boodschappen te doen. Het is echter gemakkelijk te doen met een beetje creativiteit. Investeer in opslagcontainers die in de vriezer passen en plaats indien nodig een extra vriezer in de schuur of zolder. Op deze manier kun je veel verliezen.

Hoeveel geef je per week uit?

Om een ​​week van tevoren te winkelen, is het handig om eerst uit te zoeken hoeveel van bepaalde nietjes je per week gebruikt. 3 pakken melk? 4 broden? Melk is vaak minimaal een week houdbaar. Het zou dus goed moeten werken. Bij brood kun je ervoor kiezen om 1 brood in de broodtrommel te doen en 3 broden in te vriezen. Zo houd je het brood vers en kun je het ontdooien als dat nodig is. Over het algemeen kun je dingen als vlees, kaas en fruit makkelijk een week bewaren.

Koop vlees en groenten

Bij het kopen van vlees en groenten kan het lastig zijn om dit een hele week van tevoren te doen. Maar ook hier is de vriezer je beste vriend. Diepvriesgroenten zijn, naast verse groenten, de beste keuze. Daarnaast kun je altijd groenten kiezen uit potjes of blikjes. Hetzelfde geldt voor het kopen van vlees. Vlees dat je de eerste 3 dagen na aankoop wilt gebruiken (uiteraard afhankelijk van de houdbaarheidsdatum) kun je gewoon in de koelkast bewaren. Is vlees gereserveerd voor het einde van je weekschema? Zet het dan in de vriezer en zet het de avond ervoor in de koelkast om te ontdooien. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ​​paar dagen per week vegetarisch te eten. Behalve dat het je portemonnee spaart, is het ook nog eens goed voor het milieu.

Honger naar de supermarkt

Een andere goede tip is om nooit hongerig naar de supermarkt te gaan. Als je maag leeg is, ben je veel vatbaarder voor het nemen van voedingsmiddelen die je niet echt nodig hebt, maar er toch erg smakelijk uitziet. Als je honger hebt, neem dan een kleine snack voordat je de winkel binnengaat.

Besparingen bij de supermarkt

Tijdstip

De tijd die je naar de supermarkt gaat is ook belangrijk als je wilt besparen. Verse producten worden vaak met korting verkocht. Ook andere producten die hun houdbaarheidsdatum naderen, kunnen aan het einde van de dag met flinke korting worden opgehaald. Probeer zeker een korting te bedingen (ook in de supermarkt). Dit is natuurlijk iets wat niet iedereen aandurft, maar een schaamteloos mens heeft de halve wereld.

Merken

Naast A-merken vind je voor de meeste dagelijkse boodschappen goedkopere alternatieven. Je vindt ze vaak naast het product zelf, maar bijvoorbeeld wat lager in het schap. Let ook goed op de inhoud van de pakketten. Deze is vaak anders. Zo zijn er verpakkingen van merk A die 200 gram bevatten. terwijl een verpakking van 400 gram te vinden is van het huismerk voor ongeveer dezelfde prijs.

Aanbiedingen

De aanbiedingen zien er vaak erg aantrekkelijk uit. Maar vraag jezelf af of je het product echt nodig hebt. Een aanbieding kopen omdat deze in de aanbieding is, doet natuurlijk niets en kost uiteindelijk alleen maar. Als u echter iets in de aanbieding ziet dat u regelmatig gebruikt en niet snel verloopt, zoals schoonmaakmiddelen of frisdranken, kunt u deze veilig meteen kopen. Zo heb je een grote voorraad die je op de lange termijn veel bespaart.

Lees verder