Hoe kun je artikelen op de markt brengen?

Grondstoffen, kunnen we vandaag nog zonder? Vergeet niet dat onze samenleving zoals die nu is, is opgebouwd uit allerlei grondstoffen. Denk gewoon. Wat als wij mensen geen toegang hadden tot baksteen en hout? Waar zouden we dan wonen? Het kan gezegd worden dat grondstoffen ons leven in de loop der jaren veel gemakkelijker hebben gemaakt. Ook andere grondstoffen zoals graan, wol, olie en ijzererts hebben een belangrijke rol gespeeld.

Wist je dat je geld kunt verdienen met producten zonder ze te bezitten? Dit kan door items te ruilen. Op de beurs kunt u niet alleen aandelen, vreemde valuta en obligaties verhandelen, maar ook grondstoffen. In deze regio’s worden grondstoffen ook wel commodities genoemd. Enkele voorbeelden van goederen die u kunt verhandelen zijn: olie, goud, aardgas, suiker, koffie en tarwe. De prijs van deze producten wordt bepaald door de interactie van vraag en aanbod.

Producttypes

Er zijn verschillende soorten goederen, enkele voorbeelden zijn:

Handel in grondstoffen kan winstgevend zijn. Weet u dat het niet geheel zonder risico is. Zorg er dus voor dat u goed geïnformeerd bent over de werking en mogelijkheden van goederenhandel. Beleggen is immers nooit zonder risico. Om je op weg te helpen worden hieronder een aantal mogelijkheden en hoe ze werken kort beschreven.

Mogelijkheden om goederen te verhandelen

Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende soorten grondstoffen. Daarnaast zijn er vier methoden waarmee u items kunt ruilen:

De directe weg

Hier koop je letterlijk een bepaalde grondstof. Denk aan goudstaven, een kilo suiker of een paar liter olie. U koopt een van deze goederen en verwacht dat de prijs de komende periode zal stijgen. Dan, wanneer de prijs stijgt, houdt u de goederen vast die in waarde zijn gestegen.

Handelen met behulp van futures-contracten

Dit is een door twee partijen ondertekend contract. Het schrijft voor dat een bepaalde hoeveelheid grondstoffen voor een bepaalde datum moet worden geleverd of verkregen.

Handelen via een beleggingsfonds

Dit gebeurt via een makelaar. Het wordt ook wel een tussenpersoon genoemd die optreedt als tussenpersoon tussen een koper en een verkoper van bepaalde goederen. U kunt tegen lagere tarieven handelen voor grotere hoeveelheden goederen. Dit is mogelijk omdat makelaars gebruik maken van hefboomwerking. Dit verhoogt uw investering.

Binaire opties

Een eenvoudig beleggingsproduct. Nadat u een specifieke grondstof heeft gekozen waarin u wilt beleggen, geeft u een tijdsperiode op. Als je verwacht dat de prijs in deze periode zeker gaat stijgen, kies dan voor een hoge optie. Als u verwacht dat de prijs zal dalen, kiest u een lage optie.

Handel in goederen

Kortom, u heeft gezien dat grondstoffen al sinds mensenheugenis een belangrijke rol spelen in ons leven. Nu weet je dat handel in grondstoffen mogelijk is. We hebben verschillende methodes voor je op een rij gezet. Bepaal zelf welke methode voor jou het beste is. Weet u dat elke methode risico’s met zich meebrengt. Zorg er dus voor dat u vooraf op de hoogte bent van de risico’s. Zo beperkt u uw risico’s en voorkomt u onverwachte verrassingen

Veel geluk!