Hoe kom je tot een goede (technische analyse)strategie?

De handel in opties en futures mag in het begin niet te breed zijn. U moet de indices en aandelen kiezen die bij u passen. Daarnaast moet je keuzes maken die hun waarde in de markt kunnen bewijzen.

Verkiezen

Index- en aandelenkeuzes kunnen gebaseerd zijn op open tijden op de aandelenmarkt (Europa, Amerika of Japan?), of volatiliteit (hoe sterk de prijzen bewegen), of gewoon omdat u zich goed voelt. Zoals vermeld, moet u ook optionele indicatoren maken die hun waarde kunnen bewijzen in handels- of trendmarkten.

Rechtvaardiging

Ik vertrouw op 3 boeken:

Kwalitatief heel verschillende boeken, maar ze hebben me geholpen keuzes te maken over indicatoren en zo mijn systemen in opties en futures te bouwen en te optimaliseren. Ik zal mijn 1e model (voor een tijdje?) houden, maar voor de 2e zal ik hier een sluier oplichten. Bij model 1 gaat het om wel of niet instappen in een rijdende trein. 2. richt zich op een situatie van overbought/oversold op zeer korte termijn.

Hulpmiddel

Ik gebruik Chartnet om patronen te visualiseren, testen en volgen. Er zijn veel indicatoren die anders werken. Sommige zijn meer geschikt voor trendmarkten, andere voor handelsmarkten. Ik gebruik ze door elkaar omdat de overgang tussen trends en handel niet altijd even duidelijk is. Dit hangt vaak af van de periode waarin u naar de gegevens kijkt.

Algemene indicatoren

Ten eerste, de ADX (Average Directional Index): dit vertelt u in feite of er een trend is. Het is een beetje ingewikkeld om berekeningen te maken (en dat zal niet het geval zijn voor andere indicatoren), maar we werken met 2 lijnen, ADX en ADXR. Als deze twee lijnen een bepaalde waarde overschrijden, is er sprake van een trend. Ook als ADX hoger is dan ADXR, is het bullish en vice versa. Wanneer deze lijnen elkaar kruisen, treedt een trendomkering op. Ik gebruik deze variabele als richtlijn, maar het is een goede basis. Ook hield ik de volatiliteit actief om snelheid te tonen.

Welke metrics zijn geschikt (bron: Chartnet)?

  1. MA’s (Bewegende gemiddelden). Dit zijn een van de meest populaire technische analysetools. Ze zijn erg handig om trends te markeren, omdat ze de gemiddelde prijs over een bepaalde periode weerspiegelen. MA-kruisingen op basis van verschillende tijdframes worden vaak gebruikt als indicatie voor trendomkeringen.
  2. RSI (Relative Strength Index). RSI is een overbought/sold-indicator. Koopsignalen worden meestal gegeven wanneer de RSI de 30-niveaustijging overschrijdt en verkoopsignalen worden gegeven wanneer de RSI het 70-niveau overschrijdt.
  3. stochastisch. De stochastische indicator is ook een overbought/sold indicator, maar met waarden van 20 en 80. %D is het bekijken waard!
  4. TRIX. TRIX wordt vaak gebruikt met een vloeiend voortschrijdend gemiddelde. Als de TRIX boven zijn voortschrijdend gemiddelde stijgt, wordt een koopsignaal gegeven. Als de TRIX onder het voortschrijdend gemiddelde komt, wordt een verkoopsignaal gegeven. TRIX is interessant als er een duidelijke trend is.
  5. Williams %R. Williams %R is ook een overbought/sold-indicator. Waarden van -80 en -20 kunnen worden gebruikt als limieten om overbought/oversold-situaties te identificeren.

Handelen en patchen

Als alle variabelen of indicatoren groen licht geven, is de long of short positie meestal succesvol. Maak een stop loss en laat deze de verwachte richting volgen. Je zult veel moeten prutsen met de perioden die je kunt instellen, maar op uurbasis is een vertraging van 8 perioden een goed begin.

VEEL GELUK!

PS voor beginnende investeerders Ik heb een leuke site op TA: course.€