Aanbevolen Nieuws
Hoe kom ik aan Willem Alexander Euro’s

Op 31 januari 2014 zorgt de notaris voor de toewijzing van de door het Amsterdamse Muntkantoor gevraagde munten. In januari 2014 komen de eerste euro’s met koning Willem Alexander beschikbaar. Er zijn 10.000 sets beschikbaar om te ruilen. De ruilactie bestaat uit een volledige set van acht delen. De één en twee eurocent zullen alleen in deze set van acht verkrijgbaar zijn. De achtdelige set heeft belangstelling getrokken van over de hele wereld. Daarom is de achtdelige set zo populair. De omruiling kost de koper van de achtdelige set niets. Bij betaling van € 3,88 ontvangt de koper ook een waarde van € 3,88 als zijn aanvraag voor de aankoop van de achtdelige set wordt goedgekeurd door een notaris. De achtdelige set bestaat immers uit een wettig betaalmiddel euromunt met de afbeelding van koning Willem-Alexander.

Tienduizend unieke Eurosets

Door € 3,88 in te wisselen voor officiële Willem-Alexander-euro’s, ontvangt de wisselaar acht munten met de afbeelding van koning Willem-Alexander. Daarom neemt de warmtewisselaar geen enkel risico en zal de waarde van de gekochte set naar verwachting alleen maar toenemen. Dit is zo omdat:

ruilaanbieding

De inruilactie, bedoeld voor maximaal 10.000 geïnteresseerden voor deze unieke editie, kost de koper dan ook niets. Er wordt een bankbetaling gedaan van € 3,88 en de € 3,88 munten worden geretourneerd in een mooie beschermende verpakking.

betalen te ontvangen
€ 0,01
€ 0,02
€ 0,05
€ 0,10
€ 0,20
€ 0,50
€1
3,88 euro € 2
totaal € 3,88 totaal € 3,88

De ruilactie is gestart op vrijdag 20 december 2013. Op vrijdag 20 december maakte het ministerie van Financiën bekend dat de euro met de afbeelding van koning Willem Alexander eind januari 2014 in omloop wordt gebracht. Om deze nieuwe munten te claimen, moet u zich registreren op de speciale website: www.nationale-omruilactie.nl/kwa.

Ontwerper

Het ontwerp van de munt is gemaakt door fotograaf Ervin Olaf. Het ontwerp toont de achtergrond van de fotograaf. Het ontwerp weerspiegelt de bindende kracht van het koningschap en maakt ook een statement over Nederland. Met het ontwerp volgt Erwin Olaf de Nederlandse ontwerptraditie. De ontwerper is geboren in 1959 in Hilversum.

Ontwerp

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft donderdag 31 oktober 2013 het ontwerp van de nieuwe Nederlandse euromunten onthuld. Op de nationale zijde staat een afbeelding van de Koning der Nederlanden. Het is een karakteristiek portret van koning Willem-Alexander, symboliseert de diversiteit van de Nederlandse bevolking, en is gebaseerd op het Nederlandse landschap. De afbeelding geeft de munten een robuuste uitstraling en symboliseert het behoud van de eenheid van de Nederlandse koning, en de onderbreking van het portret met spiegeltekst is een verwijzing naar de specialisatie van de koning in waterbeheer. Dit zijn munten met een waarde van één, twee, vijf, tien, twintig en vijftig eurocent. Aangevuld met de munten van één en twee euro is er een moderne serie munten gecreëerd die het begin inluidt van een nieuw tijdperk van moderne royalty’s.

afbeelding

De moeder van de koning keek altijd naar links op euromunten. Op de nieuwe euromunten, waarop koning Willem-Alexander staat afgebeeld, kijkt de koning naar rechts. Dit is altijd gebruikelijk bij nieuwe munten, omdat op deze manier de voorganger altijd recht wordt gekeken. Na de introductie van de nieuwe munteenheid blijven munten met de afbeelding van Koningin Beatrix wettig betaalmiddel.

Koninklijke Nederlandse Munt

Nederlandse munten worden geslagen bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Liefhebbers kunnen zich abonneren op speciale edities. Wanneer u zich abonneert, worden nieuwe nummers automatisch verzonden, tenzij u het verzenden van een specifiek nummer annuleert. De verzendkosten bedragen € 2,95. Abonnementen zijn niet mogelijk als u buiten Nederland woont.€