Hoe kan ik rijk worden?

Geen tips om de loterij te winnen, maar een strategie om echte rijkdom te verwerven. Hoe kan ik rijk worden? Hard werken, veel discipline en een goede investering. Omzet? Naast geld, tevredenheid en een goed gevoel over de geleverde prestatie. Rijk worden omvat niet alleen rijk zijn in geld, maar ook rijk zijn van geest; persoonlijk ontwikkeld.

Investeren

Rijk worden vereist tijd en geld investeren in drie dingen:

Dit laatste lijkt een zeldzame uitzondering op deze lijst; maar het kost tijd om geld te verdienen om de andere twee dingen te bereiken. Zonder geld is het bijvoorbeeld moeilijk om voldoende (geaccrediteerde) kennis op te doen. We kunnen deze drie punten op een andere, meer specifieke manier verdelen. Dan krijgen we de volgende subsectie:

Deze indeling lijkt nog niet erg concreet, maar met enige uitleg worden de drie categorieën duidelijk. Het is belangrijk om in alle drie de categorieën tegelijk te beleggen!

Geld verdienen op korte termijn

Onder “op korte termijn geld verdienen” wordt onder andere verstaan ​​een vaste baan; zonder vast werk om een ​​stabiel inkomen te verdienen, wordt het moeilijk om voldoende financiële middelen te verzamelen om andere noodzakelijke investeringen te doen. Maar naast vast werk moet je investeren in extra mogelijkheden om op korte termijn geld te verdienen. Zo kun je naast je vaste baan denken aan je eigen bedrijf; denk aan een kleine activiteit als freelancer die niet meer dan 5 – 8 uur per week kost. Hiermee verdien je op korte termijn extra geld, terwijl je investeert in contacten, een goed cv en kennis (kennis en kunde). Mogelijke freelance-richtingen zijn freelance fotograaf, schrijver, trainer, enz.

Geld op middellange termijn

Geld verdienen op middellange termijn gaat gepaard met duidelijkere investeringen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hier is beleggen; op middellange termijn zal dit u in staat stellen een behoorlijke hoeveelheid kapitaal op te halen dat kan worden gebruikt voor toekomstige investeringen. Beleggen brengt echter ook risico’s met zich mee en is daarom niet voor iedereen geschikt. Andere manieren om op middellange termijn te beleggen zijn bijvoorbeeld extra hypotheekaflossingen; zo bespaart u onnodige rentekosten en bouwt u tegelijkertijd overwaarde op via de woning. Andere opties zijn het schrijven van boeken of online artikelen waarmee u geld kunt verdienen

Geld op de lange termijn

Op de lange termijn geld verdienen is het ultieme doel; de geaccumuleerde middelen op korte en middellange termijn zijn bedoeld om op lange termijn geld te verdienen. Om op de lange termijn te verdienen, moeten tijd en geld worden geïnvesteerd in constant leren en studeren; één meester is niet genoeg, streef naar meer om een ​​cv op te bouwen dat elk ander kan verslaan. Ook niet-geaccrediteerde kennis is belangrijk; vooral mensenkennis. Luister dus naar nuttige radioprogramma’s (BNR) of lezingen over bijvoorbeeld menselijke psychologie, management of andere nuttige kennis in de auto. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in aansluitingen; zoek lidmaatschap van organisaties die mensen hebben die u kunnen helpen. Politieke partijen kunnen dit doel dienen. Ervaring en kennis opbouwen, altijd de beste willen zijn in alles wat je doet; je ontwikkelt jezelf direct door risico’s te nemen en de eerste stap te zetten wanneer een project gedaan moet worden. De top wordt alleen bereikt met vallen en opstaan. Blijf ook niet te lang op één plek zitten; als de organisatie te lang duurt om te groeien, zoek dan een andere baan. Zorg ervoor dat elke taak een stap vooruit is. Alle hier genoemde factoren zorgen ervoor dat banen die echt geld verdienen binnen handbereik zijn. Niet vergeten; Rijk worden is niet gemakkelijk, maar het kost tijd, investeringen en discipline.

Discipline en schema om rijk te worden

Zoals reeds vermeld en zoals te zien is in de lijst met noodzakelijke investeringen, is discipline belangrijk. Hiertoe is het belangrijk om altijd te onthouden dat elk evenement neutraal is; het gevoel dat opkomt op het evenement ontwikkel je zelf en geef je dat ook zelf aan het evenement. Kortom, tv kijken is niet meer of minder bevredigend dan werken of studeren; het is je eigen waarde die je aan een gebeurtenis/actie hecht die je houding ertegenover bepaalt. Beloon jezelf voor een goede prestatie door te genieten van het moment. Ben je klaar met je onderzoek? Beloon jezelf, maar niet ten koste van anderen.

Een mogelijk schema voor het doen van alle noodzakelijke investeringen is als volgt:

van maandag tot vrijdag

Dagelijks:

op zaterdag:

Zondag:

Natuurlijk is het moeilijk om na het werk te gaan studeren; iedereen heeft het. Tegenzin kan maar op één manier worden overwonnen; beginnend!€