Hoe kan ik mijn energierekening verlagen?

U bespaart effectief door te besparen op maandelijks terugkerende kosten. Door enkele tips op te volgen, kunt u uw energierekening verlagen.

De hoogte van de energierekening verschilt sterk van huishouden tot huishouden. U betaalt maandelijks vooruit en na een jaar wordt het betaalde bedrag op basis van uw verbruik in mindering gebracht op het verschuldigde bedrag. De concurrentie op de energiemarkt is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vroeger was er geen keuze, maar de verschillende energiebedrijven zorgen voor gezonde concurrentie die de prijzen scherp houdt. Door verschillende dienstverleners te vergelijken, kunt u tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen. Natuurlijk kun je nog meer besparen door je verbruik goed in de gaten te houden.

Bespaar door te investeren

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is in eerste instantie een flinke investering, maar u kunt over een aantal jaren flink besparen. Moderne HR-ketels betalen zich in de loop der jaren gemakkelijk terug. Door te investeren in goede isolatie kunt u tijdens de koude seizoenen veel warmteverlies voorkomen. Via het dak gaat veel warmte in huis verloren. Warmte stijgt op, waardoor warmte gemakkelijk kan ontsnappen bij een slechte dakisolatie. Het dak kan voor een relatief lage prijs geïsoleerd worden. Dergelijke investeringen kunnen zich binnen enkele jaren terugbetalen.

Overstappen naar een ander energiebedrijf

Door dienstverleners te vergelijken, vindt u gemakkelijk een goedkoper energiebedrijf. Je moet heel voorzichtig zijn bij het vergelijken. Het risico bestaat dat de berekening niet gebaseerd wordt op de totale kosten. U moet ervoor zorgen dat er na de wijziging geen verrassingen op u wachten.

Door onderstaande tips op te volgen kun je een paar euro extra per maand besparen. Het gaat dus niet om hele grote besparingen, maar je kunt het geld dat je niet uitgeeft wel in je portemonnee houden.

Douche of bad?

Een douche nemen in plaats van een bad kan je veel geld besparen. Daarbij gaat het niet alleen om waterbesparing, maar ongebruikt water hoeft ook niet verwarmd te worden. Als je echter langer dan vijf minuten onder de douche staat, is een groot deel van de besparing al verloren. Een korte douche in plaats van een vol bad bespaart u zo’n 50 tot 100 liter warm water.

De verwarming hoeft niet overal aan te staan

Als u de thermostaat in de woonkamer lager zet, bespaart u geld, maar de meeste mensen willen niet in de kou blijven staan ​​om wat geld te besparen. U kunt er echter voor zorgen dat niet het hele huis wordt verwarmd. Zo hoeft de verwarming in een ongebruikte slaapkamer niet volledig aan te staan.

Was koeler

Door je wasmachine op een lagere temperatuur te zetten, kun je je kleding schoon wassen en geld besparen. Een andere optie is om de voorwas over te slaan. Hetzelfde geldt voor de vaatwasser. U kunt geld besparen door een korter programma te kiezen als er geen items in de vaatwasser zijn die een lang programma nodig hebben.

Grootverbruikers aan de deur

Bij het kopen van nieuwe apparatuur is het de moeite waard om niet alleen op de prijs van de aanschaf van apparatuur te letten, maar ook op het verbruik. Dit geldt met name voor apparaten zoals de tv, wasmachine, koelkast en vriezer. Ze verbruiken veel energie.€