Hoe kan iemand zien hoeveel pensioen hij heeft opgebouwd?

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl kunnen mensen die pensioen hebben gespaard precies zien op hoeveel geld ze recht hebben, waar ze het mee hebben gespaard en wat er samen is opgebouwd. Kleine en grote pensioenbedragen worden bij elkaar opgeteld en de AOW-aanspraak komt erbij. Dus als u wilt weten hoeveel uw pensioen is, kunt u dat zien op deze pagina pensioenopbouw.

Hoe kan iemand zien hoeveel pensioen hij heeft opgebouwd?

Iedereen moet inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl met zijn DigiD-code. Daarna zie je in de grafieken, maar ook in cijfers hoeveel pensioenrechten iemand heeft opgebouwd. De som van alle bedragen wordt gegeven, evenals wat iemand krijgt als hij bij dezelfde werkgever blijft tot hij met pensioen gaat bij dezelfde werkgever waarvoor hij nu werkt. Ook het nabestaandenpensioen wordt in kaart gebracht, evenals de AOW-aanspraken die mensen gedurende hun leven hebben opgebouwd.

Is mijnpensioenoverzicht.nl altijd compleet?

Het gegeven overzicht hoeft niet helemaal compleet te zijn, dus het is ook goed voor mensen om zelf te checken of er al pensioenfondsen zijn. Hoewel de hele pensioensector bij de site betrokken is, zijn er nog honderdduizenden regelingen waarvan niet bekend is wie de eigenaar is van de pensioenen. Het geld wacht dus op de mensen, maar de pensioenfondsen weten blijkbaar niet naar wie ze het geld moeten sturen. Alleen al daarom loont het de moeite om de site goed te controleren. Overigens gaat het vaak om mensen die niet meer in Nederland wonen of verdwenen lijken te zijn, maar er kunnen zich ook andere gevallen voordoen. Mensen die ontdekken dat er iets ontbreekt aan hun pensioen, kunnen contact opnemen met het betreffende fonds. Op de website staan ​​alle telefoonnummers van alle pensioenuitvoerders.

Kloppen de bedragen op mijn pensioenoverzicht?

In het jaar dat de pensioenwebsite gelanceerd werd, staan ​​diezelfde pensioenen enorm onder druk en wordt onderhandeld over nieuwe pensioencontracten. Het eerste initiatief voor de website werd al in 2006 ontwikkeld en het duurde 3,5 jaar voordat alle pensioenfondsen hun gegevens zoveel mogelijk publiceerden. In die jaren begon echter ook de economische crisis, die veel dingen in een ander perspectief zette. Pensioenen zijn daardoor onzekerder geworden. Daarom is informatie over 2011 op de website geplaatst, hoe het er in de toekomst uit gaat zien, is zichtbaar. Daarnaast worden referentiegegevens gebruikt. Als deze datum al enige tijd geleden is verstreken, kunnen de bedragen weer gewijzigd zijn. Iemand kan nu ook ergens anders gaan werken of pensioen overdragen om het pensioengat te dichten.

Als pensioenregelingen wijzigen, zie ik dat dan terug in mijn pensioenoverzicht?

Wijzigingen in de pensioenregelingen worden direct aangegeven op de website www.mijnpensioenoverzicht. De site kan ook worden gebruikt om te bepalen wat iemand nodig heeft aan extra apparatuur of wat zijn financiële situatie na pensionering zal zijn.

De website bevat geen lijfrentes en andere vormen van ouderdomsvoorziening

Individuele pensioenregelingen bij een bank of verzekeraar vind je niet op de site. Informatie is alleen te vinden over collectieve pensioenfondsen en pensioenverzekeraars. Iemand zal informatie over deze regels moeten halen uit de jaarverslagen van banken en verzekeraars.

Is informatie over iemands pensioenoverzicht gratis?

De informatie op www.mijnpensioenoverzicht.nl is geheel gratis. Iemand heeft alleen een DigiD-code nodig. Maar het kan ook gratis worden aangevraagd.

Ga naar de website om uw pensioen te bekijken

Wilt u naar de website om uw pensioensparen te bekijken, dan kunt u dat doen door op deze link te klikken: mijnpensioenoverzicht€