Hoe hoog kan ik een hypotheek krijgen?

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen, hangt onder meer af van het inkomen van u en uw partner. De maximale hypotheek die je kunt krijgen kun je op verschillende websites berekenen. Dit is altijd een indicatie, een hypotheekadviseur kan veel nauwkeuriger berekenen wat u precies aan hypotheek kunt krijgen omdat zij rekening houden met uw persoonlijke situatie.

Welk bedrag kan ik ontvangen en hoeveel kost het?

Een hypotheekadviseur heeft bepaalde zaken nodig om te berekenen wat u aan hypotheek kunt krijgen. Uw eigen salaris en dat van uw partner bepalen grotendeels het maximale hypotheekbedrag dat u kunt krijgen. U kunt ook overwaarde toevoegen aan uw huidige woning als u een eigen woning heeft.

Soms is het mogelijk om een ​​hypotheek te krijgen tot 125% van de executiewaarde van de nieuwe woning. De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bepaalt ook het maximale bedrag dat u op een hypotheek kunt krijgen.

De maximale hypotheek klinkt aantrekkelijk, dan kun je een groot bedrag krijgen, maar je moet er wel rekening mee houden dat de maandlasten ook hoger zullen zijn. Hoe hoger het hypotheekbedrag, hoe hoger de maandlasten. Bepaal daarom voordat je een hypotheek afsluit ook het maximale bedrag dat je maandelijks wilt uitgeven.

Hoe hoog kan ik een hypotheek krijgen en wat heb ik nodig?

Zoals in de vorige paragraaf al aangegeven, bepaalt het inkomen voor een groot deel het maximale bedrag van de hypothecaire lening. De berekeningen zijn inclusief het gezamenlijke inkomen van u en uw partner. Als een hypotheekadviseur zo’n schatting gaat maken, worden ook allerlei maandlasten meegenomen. U kunt denken aan kosten voor alimentatie, aflossing van schulden zoals leningen en creditcards, andere verwachte kosten zoals uitgaven voor kinderen of een auto.

Op internet kun je op veel sites berekenen hoeveel je de maximale hypotheek kunt krijgen. De resultaten van een dergelijke rekenmodule zijn altijd indicatief. Een hypotheekadviseur kan veel nauwkeuriger berekenen wat u voor een hypotheek kunt krijgen. De adviseur houdt rekening met allerlei maandelijkse kosten en kortingen die je kunt krijgen. Ook uw wensen met betrekking tot de hypotheekvorm komen aan bod.

Als je een huis op het oog hebt, kun je beginnen met het berekenen van je maximale hypotheek en de hoogte van de hypotheek die je nodig hebt. Dit laatste is vaak de aankoopprijs plus 10 procent van de kosten van de koper.

Hoeveel hypotheek heb ik nodig?

U heeft een huis in gedachten en bent begonnen met bieden. Als je eenmaal overeenstemming hebt bereikt met de verkoper, kun je berekenen wat je aan hypotheek nodig hebt. U bepaalt de hypotheek die u nodig heeft op basis van de overeengekomen koopprijs. Als u de reparaties niet wilt doen, kan de aankoopprijs plus 10 procent van de kosten van de koper voldoende zijn. Als u echter reparaties wilt uitvoeren, kan het verstandig zijn om een ​​bouwdepot op te nemen in uw hypotheek. De totale hypotheek die u nodig heeft, is een hypotheek voor de aankoopprijs plus 10 procent van de kosten van de koper plus het bedrag van het bouwdepot.

Hogere hypotheek aanmelden

Wilt u de verbouwing niet meteen doen, maar later wel, dan kunt u bovenstaande hypotheek bij de notaris laten registreren. Je betaalt de hypotheek die je echt nodig hebt om het huis te kopen, maar het inschrijvingsbedrag is meer. Dit is het hypotheekbedrag dat u kunt claimen bij uw hypotheekverstrekker. Het grote voordeel is dat u bij het voorbereiden van reparaties niet een tweede keer naar de notaris hoeft en dus geen extra kosten maakt. U kunt dan direct met de hypotheekverstrekker zaken doen om bijvoorbeeld een tweede hypotheek af te sluiten voor verbouwingen.€