Hoe goud verkopen?

Goud verkopen is nu populairder onder particulieren dan ooit tevoren. Dit komt niet alleen door de hoge goudprijs, maar ook door de vele advertenties voor het kopen van goud en oud goud. Maar als u goud wilt verkopen, moet u met enkele punten rekening houden.

Welke soorten goud worden verkocht?

Goud kan op vrijwel elke denkbare manier worden verkocht. Inkopende bedrijven zijn over het algemeen geïnteresseerd in alle objecten die goud bevatten in welke vorm dan ook:

De waarde van goud wordt grotendeels bepaald door het fijne goudgehalte van zo’n item. Speciale online goudcalculators op internet zijn erg praktisch.

Hoe kan goud worden aangeboden aan kopers?

Kopers en verwerkers die zich bezighouden met inkoop
goud
vrijwel allemaal hanteren dezelfde intakeprocedures. Er is alleen een keuze met betrekking tot de wijze van vervoer. De verkoper van het gouden item kan:

Goudkopers vergoeden over het algemeen alleen verzendkosten van een bepaalde waarde, maar er zijn ook bedrijven die geen minimum hanteren bij het vergoeden van verzendkosten. De exacte voorwaarden moeten echter in elk geval worden gecontroleerd met goudkopers. Als de verzendkosten niet worden vergoed door het bedrijf dat het goud koopt, moet de klant de transportkosten zelf betalen.

Zendingen met speciale waarde bij het kopen van goud

Veel winkelcentra bieden op
goud kopen
de mogelijkheid om gouden items naar hen te sturen met behulp van een speciale postdienst. Hiervoor wordt het goud verpakt in een neutrale envelop of een speciale envelop en samen met een speciale kennisgeving naar een neutraal adres gestuurd. Het feit dat de naam en het adres van de ontvanger om veiligheidsredenen geen verband houden met het goudaankoopcentrum, is voor u als afzender niet van belang.

Hoe wordt de prijs van goud bepaald?

De volgende stap is het bepalen van het gewicht van het goudhoudende voorwerp, het verifiëren van de echtheid van het materiaal (door middel van röntgenfoto’s, visuele inspectie of monsteranalyse) en tenslotte het bepalen van het gehalte aan fijn goud. Pas dan kan de koopprijs worden berekend.

Als de verkoper akkoord gaat met de aangeboden prijs, kan de goudaankoop worden afgerond. De opbrengst van de verkoop zal contant, per cheque of via Paypal worden betaald, of worden overgemaakt naar een hierboven vermelde bankrekening of klantenrekening.

Waarom kopers een betere prijs voor goud kunnen bedingen

Bedrijven die goud kopen, verwerken de goudstukken vaak niet zelf, maar verkopen ze aan speciale raffinaderijen en goudsmelterijen die het fijne goud scheiden van de andere componenten. In feite treedt men enkel op als tussenpersoon tussen de verkoper en het recyclagebedrijf.

Omdat goudkopers goud in zeer grote hoeveelheden kopen, kunnen ze veel betere goudprijzen bedingen van raffinaderijen dan individuele klanten. Om deze reden is de aankoopprijs van bedrijven die goudpost ophalen vaak erg aantrekkelijk.

Wat zijn de risico’s van het verkopen van goud?

Allereerst moet worden opgemerkt dat u alleen legaal verkregen gouditems van volwassen verkopers kunt kopen. Om schendingen van deze bepaling te voorkomen en de rechten van beide partijen te beschermen, sluiten de partijen meestal een schriftelijke overeenkomst.

Financiële experts, professionele handelaren en media zeggen dat de stijging
de prijs van goud
trekt veel gewetenloze kopers aan die geen eerlijke zaken doen. Onbetrouwbare goudhandelaren zijn niet alleen te herkennen aan duidelijk te lage inkoopprijzen. Ook het retourneren van geld, maar ook het retourneren van goudstukken (als de verkoper het niet eens is met de geboden prijs) kost vaak eindeloos veel tijd.

Tips voor het verkopen van gouden en gouden sieraden