Hoe goedkoop lenen? 10 tips!

Iedereen leent wel eens geld. Hoe goedkoop geld lenen? Er zijn verschillende redenen waarom mensen een lening afsluiten. Voordat u echter een lening aangaat, is het verstandig om alles goed op een rijtje te zetten om het risico in de toekomst zo veel mogelijk te verkleinen. Hoe ziet uw financiële situatie er over tien jaar uit? Kinderen betalen bijvoorbeeld veel geld, en heb je nog steeds die leuke baan die je nu hebt? Lees daarom deze 10 tips en krijg een goede lening!

Doorlopend krediet of lening?

Als u af en toe extra geld nodig heeft, kan een doorlopend krediet uitkomst bieden. Een lening kan een te zwaar resort zijn. Bij een doorlopend krediet moet u echter wel goed in de gaten houden om niet te veel krediet af te sluiten en op tijd terug te betalen.

Leen niet te veel geld

Bij het aangaan van een lening moet u extra letten op wat u maandelijks kunt aflossen. Een verantwoorde lening in de maandlasten zorgt ook voor andere uitgaven voor de lol, maar ook voor onverwachte dingen. Er zijn verschillende vormen van leningen. Elke financiële situatie is anders, dus kijk goed welke leningvorm het beste bij jouw situatie past. Let vooral op eventuele verplichte verzekeringen en bijkomende kosten.

Vraag minimaal twee offertes aan

Als u meerdere offertes aanvraagt, kunt u bepaalde zaken met elkaar vergelijken. U kunt bijvoorbeeld de aangeboden rentetarieven vergelijken, maar ook de voorwaarden. In het leningprospectus vindt u alle belangrijke informatie over de offerte. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest om later onaangename verrassingen te voorkomen. Bij de aanbieding wordt meestal een kredietprospectus gevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u dit navragen bij de leningverstrekker.

Lage rente voor de lening

Bij het aanbieden van een lening wordt vaak een lagere rente aangeboden voor een vaste periode. Kijk dus goed wat de rente na de actieperiode zal zijn ten opzichte van de looptijd. Ook komt het vaak voor dat in advertenties zogenaamde “geen” rentetarieven worden genoemd. Het effect van dit type rente is dat hoe groter het geleende bedrag, hoe lager de rente. Meestal gaat het om zeer hoge leenbedragen en valt uw lening in een categorie met een hogere rente.

Looptijd van de lening

Bepaal vooraf het doel waarvoor u een lening wilt aangaan. Als u geld nodig heeft voor een auto, zorg er dan voor dat de lening de levensduur van de auto niet overschrijdt. Dan ben je ook van de lening af als je van de auto af wilt.

In het rood staan ​​is duurder dan lenen

Omgerekend is de dagelijkse rente die u betaalt over uw rood staan ​​eigenlijk rond de 15%. Dat is veel meer dan je betaalt voor een lening of doorlopend krediet. En terwijl de voorwaarden van een lening of doorlopend krediet vaak flexibeler zijn dan rood staan.

Huurkoop moet zoveel mogelijk worden vermeden

Bij een aankoop op afbetaling is het artikel snel in huis, maar de daadwerkelijk betaalde rente is vaak behoorlijk hoog. Bereken eenvoudig de rente over het item dat u in termijnen kunt kopen. Het is vaak veel goedkoper om een ​​lening af te sluiten met een aanzienlijk lagere rente.

U moet niet lenen vanwege te late betalingen

Vul het tekort van één lening nooit aan met een nieuwe lening. Zo kom je in de regen. U krijgt nog meer maandelijkse kosten die u moet betalen.

De lening overdragen

Wil je de lening oversluiten, kijk dan goed naar de looptijd van de nieuwe lening. De nieuwe rente lijkt misschien voordelig, maar als de looptijd langer is, maakt dat niet zoveel uit. Daarna betaalt u hetzelfde bedrag aan rente of mogelijk zelfs meer dan voorheen.

Waar let je op bij het aangaan van een lening?