Hoe goedkoop is mobiel bellen anno 2020?

Goedkoop mobiel bellen in 2020? Je kunt tegenwoordig niet meer zonder een mobiele telefoon. Dan kan het verkeerde abonnement veel geld kosten. Goedkoop bellen, maar wat kies je om met een mobiele telefoon te kunnen bellen? Kies een abonnement voor prepaid bellen of sim only. Wat je maar wilt, want het kan allemaal. Veel en vaak goedkoop mobiel bellen is mogelijk. Bellen in Europa wordt goedkoper, aangezien roaming binnen de EU vanaf 15 juni 2017 is geannuleerd. welke service provider kies je en welk abonnement?

Mobiel belabonnement

Er zijn veel abonnementen op de markt. Dit betekent dat je even moet kijken en nadenken en dat je kunt kiezen wat echt goed voor je is. Bijvoorbeeld hoe lang je wilt abonneren: meestal een of twee jaar. En hoeveel belminuten wil je en sms je veel, is dat niet erg. Met één belminuut bel je één minuut of stuur je één sms. Maar je kunt ook een extra sms-pakket nemen. En de grap is dat als je op je pakket blijft met het aantal minuten dat je praat, de prijs meevalt, maar als je meer belt, betaal je meestal de hoofdprijs. Hoe meer gespreksminuten in het pakket zitten, hoe voordeliger de prijs per minuut. Heb je veel belminuten, dan is de mobiel ook gratis, of liever: deze prijs zit al bij je abonnement inbegrepen.

Abonnementsduur

Houd er rekening mee dat u zich bij een specifieke serviceprovider bevindt wanneer u zich abonneert. U kunt dan weer overstappen via nummerbehoud. Kijk welke mobiele telefoon hij bezit: wat is de ontvangst van internet (Youtube, Twitter, Facebook, TV), hoe goed zijn de foto’s die je mee kunt nemen, of hij waterdicht is en of het een goed voorbeeld is of niet. Mooi? Wat is mooi? Kijk eerst goed om je heen, ook wat je vrienden hebben natuurlijk, en kies dan.

Sim only abonnement

Sim only is de oplossing voor wie geen lang abonnement wil. Het is veel goedkoper, maar je krijgt er geen goede mobiele telefoon bij: je koopt gewoon een simkaart en steekt deze in de mobiele telefoon van je keuze. Vaak heb je er nog een of heb je ergens een mobiele telefoon gezien die je beter bevalt dan degene die bij een bepaald abonnement past. Je koopt meer belminuten en sms’jes en je kunt vaak je oude nummer behouden. Zorg er bij een sim only abonnement voor dat de mobiele telefoon die je wilt gebruiken niet gesimlockt is, zodat je snel kunt overstappen naar een andere provider. Als uw apparaat geen simlock heeft, kan deze vaak worden vergrendeld in de winkel of via uw serviceprovider of via internet. Simlock vrijgeven kost meestal een klein bedrag. Bekende dienstverleners zijn onder meer:

Ze hebben allemaal verschillende pakketten die het bekijken waard zijn. Zo heeft de een vooral graag data in zijn pakket, terwijl de ander veel wil bellen. Er is altijd een sim only abonnement dat bij jouw voorkeuren past. Onbeperkt bellen en internetten is mogelijk, als je dat wilt, pas dan je abonnement aan.

Prepaid bellen

Bij prepaid bellen koop je vast beltegoed. Het is vergelijkbaar met de oude strippenkaart. Elke keer dat je belt of sms’t, wordt er een klein bedrag van je beltegoed afgeschreven. Wanneer het tegoed is opgebruikt, laadt u uw tegoed op met een nieuwe kaart. Als je beltegoed op is, kun je nog wel gebeld en ge-sms’t worden, maar je kunt niet meer zelf bellen of sms’en. Even een snelle update dus. Je hebt meestal de mogelijkheid om te kiezen voor een beltegoed van 10, 20 of 50 euro. Deze kaarten zijn bijna overal snel verkrijgbaar. Denk aan tankstation, supermarkt, boekhandel, postkantoor en sigarenwinkel. Een groot voordeel is dat je niet verrast wordt door een hoge rekening van de dienstverlener, want als je tegoed op is, stopt het even. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Ouders vinden het geweldig als hun kinderen een mobiele telefoon met prepaidkaart hebben: je kunt altijd in contact blijven met je smartphone en tegelijkertijd de kosten onder controle houden.

Goedkoop mobiel bellen, geld besparen

Er zijn zoveel mobiele telefoons en abonnementen om uit te kiezen. Kijk online want er zijn vaak goedkope deals te vinden. De concurrentie op de telefoonmarkt is hevig en ze zijn blij met jou als klant.

Goedkoper bellen naar het buitenland

Bellen naar het buitenland is duur, vooral buiten de EU vanwege de hoge roamingprijzen. Sinds 15 juni 2017 is het dankzij nieuwe roamingregels in de EU mogelijk geworden om op vakantie goedkoop te bellen vanuit het buitenland. Buiten de EU blijven helaas vaak hoge roamingkosten bestaan.

Goedkoop bellen blokkeren in 2020

Kies voor goedkoop mobiel bellen want waarom zou je te veel betalen. ongevraagd. Maak een keuze. Het internet helpt je om snel smartphones en telefoonabonnementen te vergelijken.

Lees verder