Hoe geld te besparen voor gezinnen met kleine kinderen?

Je hebt misschien geen kinderen om geld te besparen, maar toch, kinderen zijn duur. Als kinderen zoveel kosten, is het belangrijk om in ieder geval zoveel mogelijk van het resterende kapitaal bij elkaar te houden. Hier is een uitleg van waar (aanstaande) nieuwe ouders op moeten letten.

Hoeveel kosten kinderen?

Voordat kinderen meerderjarig worden, betalen ouders gemiddeld zo’n 120.000 euro voor kleding, eten, huur of speelgoed. En dit bedrag houdt geen rekening met het inkomensverlies als de vader of moeder minder gaat werken of een jaar vrij neemt. En hoe zit het met de kosten van het halen van een rijbewijs, om nog maar te zwijgen van een zoon of dochter die ook wil leren.

Zorg ervoor dat je van tevoren voldoende budget hebt

Welnu, het valt niet te ontkennen dat baby’s nog steeds worden geboren, hun komst is niet gepland. Maar de meeste ouders hebben genoeg tijd om te leren hoe het leven werkt met drie of vier. Zo kunnen ze er ook voor zorgen dat er meer geld beschikbaar komt in het gezinsbudget.

Check je verzekeringen

Vooral in de laatste weken voor de bevalling weten veel vrouwen niet hoe ze met hun tijd om moeten gaan. Naast wandelen, tv kijken en kasten opruimen, is dit ook het perfecte moment om je verzekering te evalueren. Twee beleidsmaatregelen zijn belangrijk voor nieuwe ouders:

Risicoverzekering kiezen: stap voor stap

Het is het beste om te gaan zitten en na te denken over:

U kunt veel geld besparen als u zorgvuldig polissen opstelt en onnodige franje uitsluit. En iedereen zou een aansprakelijkheidsverzekering moeten hebben die schade aan derden vergoedt. Hier is één polis genoeg voor het hele gezin. Een goede WAP hoeft echt geen honderd euro per jaar te kosten.

Besparingen voor een kind

Als opa en oma iets opzij willen zetten voor de kleinkinderen, prima! Omdat het budget van de ouders in deze periode meestal beperkt is en alleen degenen die iets kunnen sparen na de vaste kosten en uitgaven voor de nodige verzekeringen. Daar staat tegenover dat door het effect van samengestelde rente niets voordeliger is dan vroeg beginnen met sparen, ook met kleine bedragen.

Welke spaarrekening kiezen?

Maar welke spaarrekening past bij u? Nou ja, liever zonder studentenverzekering. Want het is niets meer of minder dan een normale accumulatieverzekering (levensverzekering), inclusief overlijdensrisicoverzekering, en het kind heeft geen zin. Overweeg een spaarplan. Er moet echter niet alleen aandacht worden besteed aan de waardeontwikkeling, maar ook aan de kosten. De rekensom is simpel: een fonds met 2,5 procent administratiekosten moet meer verdienen, en dus meer risico nemen, om hetzelfde rendement te behalen als een fonds met 1,5 procent.€