Hoe geld besparen?

In moeilijke economische tijden moet iedereen geld besparen. Mensen verliezen hun baan of krijgen een uitkering. Het kan dus heel nuttig zijn om eens goed naar uw huidige levensstijl te kijken. Vaak valt hier nog veel te bezuinigen zonder dat dit ten koste gaat van uw kwaliteit van leven. Hieronder vind je tien voorbeelden waar je gemakkelijk geld kunt besparen.

Overmatige dingen

Kijk rond in het huis om te zien welke spullen je hebt. Je zult al snel merken dat er nogal wat materialen zijn die je niet meer gebruikt. Oude studieboeken, dvd’s, gameconsoles of meubels: gebruikte spullen zijn in deze moeilijke tijden in trek. Zo maak je mensen blij met tweedehands spullen die je zelf niet meer gebruikt en bespaar je jezelf een mooi zakcentje!

Energierekening

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen is over te stappen naar een goedkope energieleverancier. Dit kan je al snel zo’n 200 euro per jaar besparen! Overstappen kan eenvoudig, bijvoorbeeld via internet. Een site die hierin gespecialiseerd is, is Energieleveranciers. Deze website is positief beoordeeld door Thuiswinkel Waarborg en de Autoriteit Consument en Markt.

Geld besparen op een auto

Er zijn verschillende kostenposten waarop u aanzienlijk kunt besparen als het om uw auto gaat. Eerst moet je jezelf afvragen of je wel een auto nodig hebt. Dit kan u natuurlijk veel geld besparen. Als je de auto niet vaak gebruikt, kun je er ook voor kiezen om de auto met iemand te delen of bijvoorbeeld gebruik te maken van greenwheels. Als je een abonnement koopt bij greenwheels, heb je de mogelijkheid om een ​​auto te huren wanneer je maar wilt.

Als u de auto toch wilt houden, heeft u de voorkeur voor het kleine model, omdat u dan minder verzekeringspremie en wegenbelasting hoeft te betalen. Dit kan u meer dan 2000 euro per jaar besparen! Ook met ‘het nieuwe rijden’ kunt u proberen uw brandstofverbruik beter te beheersen.

Internet en TV

Internet- en tv-abonnementen worden steeds goedkoper. Dus als je je oude contract nog hebt, kun je proberen een nieuw contract te krijgen tegen een lagere prijs. Het is ook aan te raden om een ​​alles-in-één pakket te nemen. Dit scheelt vaak veel geld ten opzichte van losse pakketten.

mobiele telefoon

Tegenwoordig is het al mogelijk om met een abonnement een goede mobiele telefoon te kopen tegen lage prijzen. In Telfort hebben ze bijvoorbeeld ‘smartpackers’, oude smartphonemodellen voor een lagere abonnementsprijs. Je kunt ook overwegen om een ​​standalone toestel aan te schaffen met een sim only abonnement. Aanbieders als Simpel, Simyo en Hollandse Nieuwe bieden sim-only abonnementen aan tegen lage prijzen.

Van zorgverzekering veranderen

Aan het einde van het jaar heeft u de mogelijkheid om weer van zorgverzekeraar te veranderen. Dit kan je al snel zo’n tweehonderd euro per jaar besparen! Denk ook goed na over uw tandartsverzekering. Als u bijna nooit gebitsproblemen heeft, kunt u overwegen om buiten de tandartsverzekering te gaan. Het levert je ook veel op.

Boodschappen

Ook op boodschappen kun je meer besparen dan je denkt. Het is bijvoorbeeld heel slim om een ​​boodschappenlijstje te maken en je daaraan te houden. Zo koop je geen overbodige en onnodige producten. Ook is het slim om gebruik te maken van de aanbiedingen zodat je flink kunt besparen. Misschien is het nog makkelijker om minder eten weg te gooien! Per persoon wordt er jaarlijks zo’n 50 kilo voedsel weggegooid. Erg milieuvriendelijk is het zeker niet, maar ook zonde van het geld! Probeer dus de restjes te bewaren en opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld voor de lunch. Een andere suggestie is om te winkelen bij een goedkopere supermarkt zoals Lidl of Aldi. Het kan u veel geld besparen op alledaagse producten zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

lampen

Een makkelijke manier om geld te besparen is door spaarlampen te gebruiken in plaats van gloeilampen. Spaarlampen zijn iets duurder, maar die kosten heb je snel terugverdiend. Spaarlampen verbruiken 70 procent minder energie dan gloeilampen. Zo bespaar je zo’n 70 euro per jaar op de energiekosten.

staat rood

Een van de grootste kostenposten staat in het rood! Bij veel banken mag je rood staan, maar vaak wordt er rente gerekend over het bedrag in het rood. Het kan oplopen tot wel 11 procent rente! Zorg dus dat je zo min mogelijk rood hebt. voor de ‘gemiddelde’ Nederlander kan dit al snel zo’n 400 euro per jaar schelen!

Thermostaat

Een makkelijke manier om geld te besparen is om slimmer om te gaan met je thermostaat. Vergeet niet om de thermostaat lager te zetten als je het huis verlaat. Of overweeg bijvoorbeeld om je warmer aan te kleden voordat je de thermostaat hoger zet. Dat loopt al snel op tot zo’n € 100 per jaar.€