Hoe doe je dat bij het aanvragen van een BKR hypotheek?

Tegenwoordig kun je bij veel banken een BKR hypotheek aanvragen. Om in aanmerking te komen voor een BKR hypotheek moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. U moet eerst de BKR-status van uw huidige situatie opvragen. Met deze gegevens kunt u een BKR hypotheek aanvragen, soms NHG. Als je geen hypotheek kunt aanvragen, kun je altijd naar een geldverstrekker gaan die geen BKR-controle doet.

BKR en hypotheken

Een BKR hypotheek aanvragen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Veel kredietverstrekkers zijn niet geïnteresseerd in het verstrekken van hypotheken aan mensen met een BKR-lijst. Als je zo’n BKR-lijst hebt, denken kredietverstrekkers een verhoogd risico te lopen om het geleende geld terug te krijgen. Maar het is wel mogelijk om een ​​hypotheek af te sluiten met de BKR lijst. Je moet even zoeken, maar nu zijn er banken die een BKR hypotheek verstrekken.

Welke BKR-record heb ik?

Voor het aanvragen van een BKR hypotheek heeft u een uitdraai van het BKR nodig. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiela volgt uw dossier op. U kunt via uw bank een uitdraai van uw BKR-status aanvragen. De kosten bedragen € 4,50 en u ontvangt de afdruk binnen een week. Als u dit statusverzoek bij de bank wilt indienen, heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. Met een BKR bewijsstuk kunt u een BKR hypotheek aanvragen.

BKR hypotheek aanvragen

Er zijn kredietverstrekkers die begrijpen dat het makkelijk is om een ​​hypotheek te krijgen met een BKR lijst. Iedereen heeft wel eens financiële problemen, vaak maar voor een beperkte tijd. En het is in zo’n periode dat je een lijst met BKR kunt krijgen, wat voor problemen zorgt bij het regelen van een hypotheek en andere zaken. Om in aanmerking te komen voor een BKR hypotheek moet daarom vaak aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

BKR hypotheek en NHG

Heeft u een BKR-lijst en wilt u een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan kan dat. Er zijn echter situaties waarin NHG niet verzekerd is voor een hypotheek als je een BKR-lijst hebt. Heeft u een BKR-record met code 1 t/m 4 of schuldverlichting of een A-record, dan krijgt u geen NHG bij een hypotheek. Er zijn uitzonderingen wanneer u NHG kunt krijgen met een hypotheek. Deze uitzonderingen gelden alleen voor een A-record of code 1 als:

Hypotheek zonder BKR

Als je geen hypotheek kunt krijgen als je een BKR-record hebt, kun je altijd terecht bij kredietverstrekkers die geen BKR-controle doen. Het nadeel van het afsluiten van een hypotheek bij zo’n kredietverstrekker is dat de rente vaak hoog is, veel hoger dan bij een bank. Dit vanwege het risico dat de geldverstrekker handelt bij het verstrekken van een hypotheek aan een persoon met een BKR-lijst.€