Hoe de lening terugbetalen (welke regels zijn er)?

Hoe gaat u uw lening terugbetalen, hoeveel, wat zijn de voorwaarden ervan in 2021 en 2022? Als u een lening aangaat, staat in de voorwaarden ook vermeld hoe u de lening kunt terugbetalen en of vervroegd of versneld aflossen is toegestaan. Ook bij het aangaan van een lening of krediet zijn de terugbetalingsvoorwaarden van belang. Als twee dienstverleners dezelfde rente rekenen op een lening, maar de ene lening- of hypotheekverstrekker wel sneller aflost en de andere niet, dan kan deze extra flexibiliteit cruciaal zijn. Dus het renteniveau is niet alles. Terugbetalen kan op verschillende manieren. Anders kunt u er altijd voor kiezen om uw hypotheek over te sluiten.

Welke lening nemen?

Als u een lening of aanvullende lening wilt afsluiten en u heeft geen negatieve BKR-record, dan heeft u de keuze uit vele mogelijkheden:

En zo zijn er nog meer mogelijkheden. Er is bijna altijd een keuze. Als u een hypotheek wilt afsluiten, kunt u kiezen uit vele soorten hypotheken. Als je snel geld wilt lenen zijn er verschillende bedrijven die flitsleningen of minileningen op internet aanbieden. De vraag is wat je zal leiden in je keuze. Is het de rente, is het de goede naam van de kredietverstrekker via online reviews die voor u telt, of leent u alleen bij uw thuisbank? Een aspect dat wel eens over het hoofd wordt gezien, is of u ook boetevrij versneld kunt aflossen.

Hoe de lening terugbetalen?

Er zijn vier manieren om terug te betalen:

Een boetevrije terugbetaling is een goedkope terugbetaling

Het spreekt voor zich dat boetevrij aflossen goedkoop is. Vanzelfsprekend is boetevrij aflossen ook goed om een ​​restschuld te voorkomen, wat goed is voor de bank en de klant. Maar boetevrij aflossen is niet altijd toegestaan ​​en slechts in beperkte mate mogelijk. Bij sommige banken kunt u uw hypotheek tot 10% per jaar versneld aflossen, bij andere tot 20%, met Florius tot 100%: onbeperkt hypotheekrenteaftrek, Florius. Maar als u meer terugbetaalt dan toegestaan, moet u boeterente betalen.

Kijk goed of en hoe u de lening boetevrij kunt terugbetalen

Het aflossingsbedrag is een grote factor in uw maandelijkse uitgaven. De spaarrente is laag. Het is dus belangrijker dan ooit om te bedenken of terugbetalen niet veel beter is dan een combinatie van sparen en lenen. Maar dan moet een terugbetaling worden toegestaan. Kijk daarom bij het aangaan van een lening of hypotheek altijd vooraf onder welke voorwaarden vervroegd aflossen is toegestaan ​​en kijk niet alleen naar de rente. Rente is natuurlijk belangrijk, maar niet alles als je ook nog voordeliger wilt zijn en geld wilt besparen.

Hypotheek zonder boete overdragen

Het oversluiten van uw hypotheek kan ook veel geld opleveren. Mogelijk moet u boeterente betalen, maar deze is fiscaal aftrekbaar en als de rente laag genoeg is, is de overdracht alleen maar goed.

Lees verder