Hoe de bestaande hypotheek verhogen?

Hoe de bestaande hypotheek verhogen? Toegegeven, het is meestal aan te raden om de hypotheek eerder af te lossen, maar een extra hypotheek is nog steeds mogelijk en tegen de lage rente kan het zelfs goedkoop. Het helpt als u overwaarde in uw huis heeft. Een aanvullende lening is fiscaal aftrekbaar als u de aanvullende hypotheek gebruikt om uw eigen woning te financieren en de woning in maximaal dertig jaar af te lossen.

De bestaande hypotheek verhogen, waarom?

De meest voorkomende reden om uw bestaande hypotheek te verhogen is dat u extra geld wilt om uw bestaande woning te renoveren. U kunt deze verbouwing financieren met uw spaargeld, maar een grotere hypotheek afsluiten kan ook een goede optie zijn. Voorwaarde is dat u voor en na de verbouwing voldoende overwaarde in uw woning heeft en natuurlijk dat de hypotheek betaalbaar is op basis van uw inkomen of totaal inkomen.

Hoe de hypotheek verhogen?

Extra geld voor een hypotheek kan op verschillende manieren worden verkregen:

particuliere hypotheek

Een particuliere hypotheek is ook een geldige hypotheek. Het grote verschil met een hypotheek bij een bank is dat je dit keer niet naar je bank gaat, maar de lening onderhands regelt, bijvoorbeeld met je ouders of familie. De lening staat netjes op papier, zonder notaris. Dit scheelt weer in de kosten.

U verhoogt uw bestaande hypotheek

Soms laten de voorwaarden van de hypotheek u toe om de hypotheek te verhogen zonder dat u naar een notaris hoeft en dus extra geld opneemt voor de renovatie van uw woning. Dit kan bijvoorbeeld als u een verhoogde inschrijving heeft. Vraag ernaar bij de bank.

Tweede hypotheek afsluiten

Bij een tweede hypotheek moet u ook overwaarde in uw woning hebben. Deze hypotheek kan worden gedekt door een bank of een andere geldschieter. Hypotheekrente op een tweede hypotheek is vaak iets duurder dan een eerste hypotheek of een eerste hypotheekverhoging. Als u zeker wilt zijn van uw hypotheekrente, kunt u ervoor kiezen om uw hypotheekrente voor vele jaren vast te zetten op uw tweede hypotheek.

Krediet via een andere kredietverstrekker

Het is even zoeken, maar een consumptief krediet bij een andere kredietverstrekker kan goedkoper zijn dan hypotheekrente. Het voordeel van een consumptief krediet is dat het geld aan andere dingen kan worden besteed dan aan huisfinanciering.

Spaargeld gebruiken voor je huis

Je hoeft natuurlijk niet per se extra geld te lenen en het kan veel beter zijn om een ​​deel van je spaargeld hiervoor te gebruiken. Als de rente op de spaarrekening laag is, dan kan het een goede keuze zijn om het spaargeld in je woning te beleggen, want dan levert je spaargeld een hoger rendement op. Als de hypotheekrente laag is en u wilt uw spaargeld beschikbaar houden en uw spaargeld niet in een huis steken, dan kan een hypotheek een goedkope financiering zijn. Natuurlijk kan de rente verder dalen, maar historisch lage hypotheekrentes bieden kansen zolang je begrijpt dat geld lenen ook geld kost. Daar staat tegenover dat een goede investering in uw woning ook zijn geld waard is. De keuze is aan jou, om het spaargeld in huis te steken of om wat schulden te vereffenen en zo het spaargeld achter de hand te houden.

Lees verder