Hoe bouwt u uw pensioen op en hoeveel is het?

Veel mensen hebben pensioen, maar hebben geen idee hoeveel ze krijgen als ze daadwerkelijk kunnen stoppen met werken. Hoe ziet dat pensioen eruit en hoe komt het pensioen tot stand?

Waar bestaat het pensioen uit?

Het pensioen bestaat uit 3 delen:

  1. Wettelijk ouderdomspensioen
  2. Werkgeverspensioen
  3. Een mogelijke toevoeging is dat iemand zich heeft afgesloten

Wettelijk ouderdomspensioen

Er is niet veel te begrijpen over wettelijk pensioen. Het is een vast bedrag (dat overigens in de toekomst kleiner zou kunnen worden), maar dat door niemand te beïnvloeden is. Iedere inwoner van Nederland heeft recht op AOW.

Werkgeverspensioen

Het pensioen dat de werkgever voor zijn werknemers regelt, is echt niet overal hetzelfde. Als u van baan verandert, is het daarom raadzaam om de pensioenvoorwaarden te controleren. Want als alles goed gaat, moet iemand heel lang met pensioen. En dan is het fijn om een ​​beetje geld te hebben als je een extra pensioen krijgt. Controleer het dus altijd goed, anders kan het later in het leven overbelast raken. Daarom is een hoog salaris alleen niet alles als uw pensioensparen niet goed is.

Van baan veranderen: wat moet je vragen over pensioen?

Iedereen die van baan verandert, moet de voorwaarden en hoogte van het nieuwe pensioen kennen. Dus waar het om gaat is:

Aanvulling op werkgeverspensioen en AOW

Als u wilt, kunt u naast uw AOW en werkgeverspensioen een aanvullend pensioen regelen. Dit kan bijvoorbeeld door een lijfrente af te sluiten. Maar ook gewoon geld besparen. Een pensioenadviseur weet hier alles van en kan, als hij een vertrouwenspersoon is, alle mogelijke adviezen op dit gebied geven.

Schakel een pensioenconsulent in om erachter te komen hoeveel het pensioen zal zijn

Met bovenstaande gegevens kan een pensioenadviseur nauwkeurig berekenen hoeveel iemand per maand of per jaar aan pensioen ontvangt bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Dit bedrag zal bijna nooit zo hoog zijn als iemand werkt, maar dat hoeft ook niet. Iemand die gepensioneerd is, heeft immers meer belastingaftrek, waardoor er met minder geld evenveel te besteden is. Een pensioen, dat ongeveer 70 procent van het laatste salaris bedraagt, is voldoende om van te leven.

Het pensioen hoeft niet 100 procent van het laatst verdiende salaris te zijn

Sommige pensioenadviseurs willen gewoon meer producten verkopen en staan ​​erop dat mensen na hun pensionering net zoveel geld krijgen als tijdens hun werk. Ze willen dan producten verkopen die die 70 procent aanvullen. Trap er niet in, want het is erg duur. Bovendien kan iemand dit geld heel goed zelf sparen.

Een dag per week werken om met pensioen te gaan

Naarmate Nederlanders ouder worden, hebben ze veel meer geld nodig voor hun pensioen. Dit betekent dat de regeling erg duur is en iedereen die werkt een hele dag per week werkt om deze machine te betalen. Het is daarom erg belangrijk om voor jezelf een goed pensioen te regelen, want daar zit genoeg energie in.€