Hoe bespaar je op winkelen?

We hebben het allemaal wel eens over geld. De meeste mensen kunnen altijd wel wat meer gebruiken, zeker in tijden van crisis. In vergelijking met vroeger verdient iedereen veel meer, maar het is ook nodig omdat het leven ook veel duurder is geworden. Het komt erop neer dat je hier en daar een beetje probeert te sparen. Met de onderstaande lijst met tips zou iedereen goedkoop moeten kunnen leven.

Veel mensen moeten elke maand een groot bedrag betalen om hun huis af te betalen. Daarnaast zijn er heel wat vaste lasten zoals elektriciteit, gas, water,… Het is dus niet vanzelfsprekend dat je altijd genoeg geld overhoudt om je dagelijkse boodschappen te doen. Ook als je kijkt naar de prijzen van enkele van onze veelgebruikte producten, lijkt het soms onmogelijk om aan het einde van de maand te sparen. Er zijn echter veel trucs om hier en daar elke dag een beetje te sparen. Hieronder vind je een lijst met de meest bruikbare tips om zo goedkoop mogelijk te winkelen.

Ga niet winkelen als je honger hebt

De eerste regel die je nooit mag vergeten: ga nooit winkelen vlak voor het eten! Als je honger hebt, heb je de neiging om je boodschappenlijstje uit te breiden. Uiteindelijk ziet alles er zo lekker uit en al snel is de kar voller dan ooit. Het besef komt meestal pas na het afruimen van de kassa en dan is het natuurlijk te laat. Op deze manier geef je uiteindelijk ook veel meer geld uit dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Shop vlak voor sluitingstijd

Een half uur voordat de deuren van de supermarkt sluiten, kun je vaak veel artikelen tegen een gereduceerde prijs kopen. Sommige voedingsmiddelen moeten elke dag vers zijn en worden daarom dagelijks uit de schappen gehaald. Afgeprijsde manden worden meestal vooraan geplaatst om onverkochte hoeveelheden te beperken. Ze zijn even lekker, maar kunnen de volgende dag gewoon niet worden verkocht. Hier kunt u snel tussen de 30 en 50% besparen.

Na de vakantie kun je je slag slaan

Als u erg geduldig bent, kunt u tijdelijke producten kopen tegen een aanzienlijk lagere prijs. Zo hebben veel winkels een enorm sinterklaasfiguur verzameld, een paasei, …. Aangezien deze na de vakantie niet meer in de schappen kunnen blijven staan, worden ze veel goedkoper verkocht. Ook hier kun je flink op besparen.

Ik ga winkelen in Nederland

Veel producten bij onze buren zijn veel goedkoper. Dus woon je niet ver van de grens of moet je binnenkort naar Nederland, dan kun je daar beter shoppen. Tien procent goedkoper dan in België is zeker geen uitzondering.

Je moet een boodschappentas meenemen

De tijd dat plastic tassen gratis werden uitgedeeld bij het afrekenen, is voorbij. Betaal nu per stuk. Het was natuurlijk een goede maatregel voor het milieu, maar niet voor onze portemonnee. Als je veel hebt gekocht, heb je al snel een zak of vijf nodig. Hierdoor kunnen uw kosten oplopen tot 2 euro. Om deze extra kosten te vermijden, is het beter om je eigen boodschappentas mee te nemen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de dozen die de verkoopsters voor de kassa verzamelen.€