Het verschil tussen een flitslening en een persoonlijke lening

Snellening en onderhandse lening zijn twee bekende leningen in ons land, maar ze verschillen qua looptijd en rente. Met een flitslening, een snelle lening of een flitslening met soms geld op je bankrekening kun je vandaag snel geld verdienen. Heb je meer tijd, neem dan een persoonlijke lening. Er zijn grote verschillen tussen deze twee leningen. Bijna iedereen kan een flitslening afsluiten. Het hoeft geen persoonlijke lening te zijn. Een persoonlijke lening is een geleidelijk aflopende lening door maandelijkse aflossingen. Je lost de flitslening in één keer af.

Een lening voor particulieren als flitskrediet

Wat is een persoonlijke lening?

Persoonlijke lening is de meest gevraagde lening in ons land. Bij een persoonlijke lening pl zijn de rente, maandbedrag en leentermijn vooraf bekend. Je weet precies hoeveel het je elke maand gaat kosten. De rente verandert niet meer, maar staat vast. Het geleende geld wordt direct op uw rekening gestort nadat de leningaanvraag is goedgekeurd. Ook bij een stijgende rente is een persoonlijke lening een goede optie omdat je geen hogere rente betaalt. Een persoonlijke lening is persoonlijk omdat deze precies is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Er is geen onderpand nodig om te lenen.

Enkele verschillen tussen een snelle lening en een persoonlijke lening

Wie iets leuks wil kopen of geld tekort komt, kan kiezen uit vele leningen. Er wordt veel reclame gemaakt met flitstegoed waarvan het bedrag binnen 10 minuten op je rekening staat, wat natuurlijk superhandig is. Deze minilening is voor veel mensen erg aantrekkelijk omdat de lening snel geregeld kan worden. Het nadeel kan zijn dat de lening ook vrij snel moet worden afgelost.

Flash krediet of anders geld lenen?

Persoonlijke lening is ook erg populair. Je leent tot 50.000 euro en betaalt de lening maandelijks af. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing en de lening wordt in de loop van de tijd volledig afgelost. Maar er zijn ook veel verschillen tussen deze twee leningen.

Voor wie is een flitskrediet of minilening bedoeld?

In de praktijk wordt deze lening vaak aangevraagd door jongeren die gewoon wat geld in handen willen hebben en een korte periode willen overbruggen. Maar in werkelijkheid kan deze lening een uitkomst zijn voor iedereen die snel aan geld wil komen. Het sleutelwoord is snel en direct geld lenen. Dit zijn relatief kleine bedragen. 100, 200, 300 euro of bijvoorbeeld van 750 tot 1.500 euro, maar geen bedragen van 50.000 euro, die bij persoonlijke leningen gebruikelijk zijn. Tot slot is een flitslening bedoeld voor wie niet een paar weken wil wachten, zoals bij een onderhandse lening makkelijk kan gebeuren, maar de doelgroep is iedereen die direct geld nodig heeft en een tijdelijke periode van geldgebrek wil overwinnen.

Wat is de rente die ik moet betalen?

Ook bij een flitslening wordt rente betaald, zonder administratiekosten. Ook flitskredieten en minileningen vallen nu onder de Wet op het financieel toezicht. Als je een persoonlijke lening wilt, is het een goed idee om bij meerdere aanbieders na te gaan. Ook voor een persoonlijke lening is het een goed idee om meerdere offertes aan te vragen. Ook hier betaal je rente over. Het is een vaste rente die geldt voor de gehele looptijd van de lening.

Wat is de looptijd van een snelle lening of een doorlopend krediet?

De duur varieert sterk. Flitskrediet heeft een zeer korte leentermijn, die je zelf kunt instellen. U kunt lenen voor een bepaald aantal dagen tot maximaal 45 dagen. Een persoonlijke lening heeft een veel langere looptijd, waarover je kunt onderhandelen met de kredietverstrekker. Je moet denken aan een looptijd van 5 jaar. De looptijd van de lening wordt meestal aangepast aan de levensduur van het product dat u met het geld wilt kopen. Denk aan auto’s, wasmachines en dat soort dingen.

Hoeveel kunt u lenen en van wie kunt u lenen?

Bij geld lenen gaat het al snel om kleine bedragen. Een paar honderd euro en soms nog minder. Bij een persoonlijke lening gaat het om vele duizenden euro’s. Aanbieders van flitsleningen zijn andere bedrijven dan aanbieders van particuliere leningen.

Een minilening of flitslening afsluiten met of zonder BKR registratie is eenvoudig. Bekende aanbieders van flitsleningen zijn:

Bekende aanbieders van particuliere leningen zijn onder meer:

De rente op een grote lening is vaak lager dan op een kleine lening.

Onderzoek en evaluatie van de BKR lening

Heel wat aanbieders van flitskredieten scheppen op dat er geen BKR-controle is. De looptijd van de lening is te kort om een ​​kredietcontrole te vereisen. Persoonlijke lening aanbieders zijn verplicht om een ​​BKR check uit te voeren. Bij hen kan de lening geweigerd worden als er sprake is van een negatief BKR. Een negatieve BKR vertraagt ​​sowieso. Er zal moeten worden beoordeeld hoe ernstig de situatie is en wat daaraan kan worden gedaan. Niet alle persoonlijke lening aanbieders interpreteren BKR toetsresultaten per definitie op dezelfde manier. Sommige providers zien mogelijk nog kansen, andere niet.

Slot

Heeft u direct geld nodig, dan is een snelle lening wellicht de oplossing, maar heeft u wat meer tijd, dan is een persoonlijke lening wellicht een goede optie. Kijk en vergelijk altijd goed voordat u een lening aangaat.€