Het leven als miljonair voor beginners

Het is eindelijk gelukt, je bent miljonair. U heeft meer dan een miljoen euro aan vermogen. Hoeveel kost miljonairspeelgoed zoals Ferrari of Lamborghini.

Ruim wonen

Met een ruime woning op een geweldige locatie kom je als bijna-miljonair niet ver. Voor een huis op de miljonairsplaats bij uitstek, Blaricum, betaal je gemiddeld €803.400. Koop je een huis voor meer dan acht ton, dan blijft er niet veel over van je miljonairsbestaan. Om het kapitaal van een miljoen intact te houden, moet een hypotheek worden genomen. Het huis van acht ton kost inclusief kosten zo’n 880.000 euro. Sluit je voor dit bedrag een hypotheek af, dan betaal je maandelijks € 4.400 aan rente op basis van zes procent hypotheekrente. Hier komen nog andere kosten bij. Bovendien moet u de bank over dertig jaar nog terugbetalen. U betaalt rente, maar het huis moet op een gegeven moment worden afbetaald.

soorten transport

U wilt natuurlijk niet meer in een gebruikte Opel rijden. De kleine miljonair bezit een Porsche, BMW of Mercedes. Natuurlijk wil je in een nog betere klasse rijden, zoals een Ferrari, Lamborghini of Maybach. De prijzen van de goedkoopste modellen voor de auto zijn al flink hoog, enkele voorbeelden van instapmodel prijzen:

merk Prijs vanaf
Porsche 63.000 euro
Ferrari 175.000 euro
Lamborghini 238.000 euro
Maybach 530.000 euro

zuinig

Miljonair worden kan succesvol zijn, maar miljonair blijven is een andere taak. Veel miljonairs zijn zo rijk geworden door zuinig te leven. Natuurlijk moet het mogelijk zijn om dergelijk kapitaal te creëren. Met zuinig leven red je het niet alleen. Er zijn ongeveer 100.000 miljonairs in Nederland.

levensstijl

De Amerikaanse onderzoeker Thomas Stanley schreef over miljonairs als volgt: “Hun levensstijl is een niveau lager dan wat ze zich kunnen veroorloven.” Veel miljonairs leiden een eenvoudig leven. Ze wonen in minder luxe huizen dan ze zich kunnen veroorloven. Ze gebruiken hun vermogen als onderpand, een soort pensioen. Deze mensen verkiezen financiële onafhankelijkheid boven materiële krachtpatsers.€