Het is vaak mogelijk om rond te shoppen en toch korting te krijgen

Normaal moet iedereen een keer per week boodschappen doen. Niet omdat het leuk is, maar vooral omdat je eten, drinken en huisraad mee moet nemen. Je moet boodschappen doen in supermarkten en je moet ook af en toe kleding, schoenen, lichaamsverzorgings- en schoonmaakproducten kopen. Voor degenen die niet zo goed zijn, is het wekelijkse marteling, maar het hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan zelfs een sport worden als je de benodigde goederen tegen de maximale waarde voor de minimumprijs kunt kopen. Dit is vooral belangrijk in gezinnen met kinderen. Er zijn slechts een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Geen “nee-nee” stickers op de deur, want dan mis je de deals

Verwijder eerst deze sticker van de deur. Natuurlijk krijg je veel papier waar je niets mee kunt doen, maar al deze promotiematerialen bevatten vaak echte aanbiedingen. Natuurlijk kunt u er na de jaarwisseling en tijdens periodes van felle concurrentie vaak als klant gebruik van maken. Ook winkels die op het punt staan ​​te sluiten willen meestal dat laatste voor een klein prijsje. Als je echter een sticker op je deur hebt, krijg je deze aanbiedingen niet vaak.

Lees de promotiebrochures

Degenen die niet bijzonder rijk zijn, doen er goed aan om elke week naar deals te zoeken bij het maken van een boodschappenlijstje. Bekijk daarom altijd alle promotiefolders met aanbiedingen. Zo kun je vaak de prijzen van dezelfde producten in verschillende supermarkten vergelijken. Wees voorzichtig, want niet alle aanbiedingen zijn winstgevend. Niet zelden verschijnen er flitsende aanbiedingen voor bijvoorbeeld poedersuiker of hagelslag, waarbij pas later wordt ontdekt dat niet alleen de prijs is gedaald, maar ook de hoeveelheid in de verpakking. Meestal betaal je 100 gram meer dan voorheen.

Winkelen in verschillende supermarkten

Je moet vaak naar een paar verschillende supermarkten om de deals te krijgen. Op deze manier kun je geld besparen, maar alleen als je je aan je boodschappenlijstje houdt dat je thuis hebt opgesteld tijdens deze bezoeken. Immers, als je in elke winkel een paar extra’s meeneemt, zal het aan het einde van de reis duurder zijn dan wanneer je slechts één plek zou kopen. Het blijft dus kijken en afzien.

Bij het winkelen kunt u het beste contant betalen

Haal vlak voor je wekelijkse boodschappen je huishoudgeld van de bank en zorg dat je het die week ook nog krijgt. Betaal alle etenswaren contant. Ook de kleinere boodschappen en eventuele extra’s zoals bloemen voor een zieke. Zo weet je precies wat je uitgeeft en kom je aan het einde van de maand niet voor verrassingen te staan. Als het bedrag op is, is het op. Na een paar weken weet je precies hoeveel boodschappen je die week gaat kosten en kun je rekenen op een bepaald bedrag.

Ga maar één keer per week winkelen

Het is verstandig om slechts één keer per week huishoudelijke boodschappen binnen te halen. Maximaliseer uw geld voor verse groenten, zondagse sandwiches of vers sandwichvlees. Zoek uit welke voedingsmiddelen het goedkoopst zijn bij een bepaalde supermarkt en maak lijstjes die je regelmatig checkt. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar de inhoud, want daar wordt vaak mee gespeeld.

Voorbeelden

Soms heeft een pakje poedersuiker, hagelslag of iets anders ineens minder inhoud als het als aanbieding in de folder staat. Ook drankpakketten of flesjes kunnen meedoen. Het is dus verstandig om de advertentie goed te bekijken.

Private labels zijn nog vaak goedkoper

Huismerken van verschillende supermarkten zijn vaak goedkoper dan A-merken. Ze smaken vaak hetzelfde en komen meestal van dezelfde fabrikant. Controleer altijd de informatie. Probeer ze echter altijd. Als het product niet op dezelfde plek wordt geproduceerd en minder lekker is dan het merkproduct, kan het ook anders zijn bereid. Dan kan de kwaliteit anders zijn.

Goedkope winkels helpen aankopen te verminderen

Ga voor andere artikelen naar “Actie”, “One-Euro Shop”, “Accent”, “Europshopper” of andere winkels die een breed scala aan producten tegen een lage prijs aanbieden. Hun producten komen vaak voort uit faillissementen en buyouts. Daar is meestal niets mis mee, maar het kan populair zijn als je huishoudtextiel, kleine huishoudelijke producten, schoonmaakproducten en dergelijke nodig hebt. Speelgoed en knutselmaterialen worden vaak tegen zeer lage prijzen verkocht.

Zeeman, Wibra en Kruidvat

Overigens kunt u ook bij Zeeman en Wibra terecht als u het verbruik van huishoudtextiel, schoonmaakmiddelen en kleine huishoudelijke artikelen wilt verminderen. Houd jezelf stevig vast en breng alleen mee wat je echt wilde, anders kom je thuis met meer dan je nodig had en je portemonnee zal eronder lijden. Let ook op de kwaliteit van de producten. In deze winkels kunt u echter vaak kwaliteitsproducten tegen een gereduceerde prijs kopen. Een LEGO-doos kan in Kruidvat soms twee euro goedkoper zijn dan Blokker.

Een winkel die kleding en schoenen verkoopt

Koop kleding en schoenen in de opruiming. Wees echter voorzichtig, want er zullen veel minder goede dingen te verkopen zijn, maar soms kun je een goede deal krijgen. Denk ook thuis eerst na wat je nodig hebt en waar je naar wilt zoeken, zodat je niet meer mee naar huis neemt dan je nodig hebt.

Kleding en schoenen van lagere kwaliteit

Veel kleding en schoenen gemaakt van een kleinere materiaalsoort worden ook vaak gemaakt voor de verkoop. Ze gaan vaak sneller kapot of zijn niet kleurvast. Daarom is het belangrijk om de kwaliteit van de verkoop te controleren, niet alleen de prijs. Daarnaast zijn er vaak kwalitatief betere artikelen te koop die niet snel verkocht werden vanwege de verkeerde maat, een te hoge prijs, of simpelweg omdat ze te lang in de winkel hebben gestaan ​​en niet meer echt in de mode zijn.

Meubels, verlichting, enz.

Kijk altijd eens bij een kringloopwinkel of rommelmarkt. Vooral na Sinterklaas en Kerst worden er op internet veel nieuwe producten aangeboden, die voor een veel lagere prijs te koop zijn dan in de winkel. Dit zijn vaak cadeaus die iemand heeft gekregen maar die persoon niet leuk vond. Ook kun je hier vaak nieuwe kleding vinden.

Maak geen grote sommen geld over

Pas op dat u niet te veel geld overmaakt. Het is beter om de dure stukken tegen betaling zelf op te halen. Mooie tafellampen en dergelijke kun je soms voor een goede prijs in de kringloopwinkel halen. Soms kan dit ook op beurzen en rommelmarkten.

Bestel niet te veel online

Betalen met een creditcard is makkelijk, maar gevaarlijk voor wie snel voor het aanbod trapt. Kopen met contant geld is beter omdat u dan kunt zien wat u uitgeeft. Vooral kleine creditcardbetalingen worden snel vergeten en krijgen aan het einde van de maand een negatieve verrassing als het bankafschrift binnenkomt.

Vergelijk productprijzen in verschillende winkels

Als je iets online wilt kopen, ga dan eerst naar een website waar je de prijzen van het betreffende product kunt vergelijken. Online winkels kijken immers ook om zich heen en stemmen hun prijzen af ​​op hun concurrenten en de verkoop van hun producten. Daarnaast wordt er regelmatig een extra bedrag op de zending verrekend. Op de lange termijn ben je soms duurder uit dan hetzelfde product te kopen in een winkel bij jou in de buurt.

Binnenlandse prijzen kunnen ook aanzienlijk variëren

Als een artikel goed verkoopt in hun online winkel, gaat de prijs vaak ook omhoog. Door vergelijkingssites te gebruiken, kunt u zien waar hetzelfde product voor minder kan worden gekocht. Wees echter voorzichtig, want als het prijsverschil al te groot is, is er meestal iets mis met het aanbod. Ga er dan niet op in, hoe verleidelijk het ook is.

Impulsaankopen zijn vaak de verkeerde aankopen

Vermijd impulsaankopen. Daarna blijken ze vaak overbodig. Zeker bij duurdere dingen altijd wat afstand houden en er een nachtje over slapen. Denk goed na of je het product echt nodig hebt. Het belangrijkste is dat u een verkoper niet in het nauw drijft die u dwingt een snelle beslissing te nemen, anders zal het item uitverkocht raken, of omdat er al andere geïnteresseerden voor de deur staan. Dit zijn verkooppraatjes.

Kopen met een consult

Impulsaankopen zijn vaak de verkeerde aankopen. Meestal kom je thuis met iets dat je niet echt nodig hebt of dat bij nader inzien niet echt jouw kleur of smaak is. Kopen met advies maakt goed gebruik van uw inkomen.

Lees verder