Het investeringsfonds is ideaal voor beginnende beleggers

Voor wie nog niet weet hoe hij zelf moet beleggen, kan hij het beste beleggen in een beleggingsfonds. Het is misschien minder, maar de risico’s zijn gespreid en je hoeft zelf niet veel te doen. U moet betalen voor de diensten van het fonds en dit kan aanzienlijk oplopen. Aan de andere kant volgen experts de prijs- en marktontwikkelingen op de voet en beleggen ze uw geld in fondsmaatschappijen.

bedrijven

U hoeft zelf niets te doen, behalve wanneer u zelf investeert. Daarna neemt u alle beslissingen zelf, waarbij u eerst kiest. In welke bedrijven gaat u investeren? Sterker nog, je moet weten hoe deze bedrijven het doen, welke strategie wordt gevolgd en wat de winstkansen zijn. Het is nooit verstandig om alles op één bedrijf te wedden. Het is altijd verstandig om de risico’s te spreiden en zo een portefeuille van verschillende bedrijven te creëren.

Kennis

Het is een goed idee om beleggingsfondsen in de gaten te houden om te zien waar de kansen en risico’s liggen. Kies vijf bedrijven uit het fonds waarin u belegt die als voorbeeld dienen om uw beleggingskennis te vergroten. Volg niet alleen de prijzen, maar ook het nieuws. Wat is de strategie voor de komende jaren. Zijn er investeringen in het buitenland of in nieuwe producten? Wie zitten er in het bestuur en de raad? Zulke dingen. Je zult zien dat het veel tijd en energie kost.

Risicospreiding

Naast het feit dat beslissingen door experts worden genomen, heeft een beleggingsfonds nog een belangrijk voordeel. Om het risico te spreiden, zijn de activa van een beleggingsfonds vaak verspreid over een groot aantal verschillende aandelen en effecten. Het is niet ongebruikelijk dat beleggingsfondsen honderden bedrijven hebben. Fondsen kunnen worden gemengd met lokale en buitenlandse bedrijven op alle gebieden.

Veilig

Risicospreiding is relatief veilig omdat bedrijven die het niet zo goed doen, worden gecompenseerd door bedrijven die het heel goed doen. En die prijs wordt betaald door de belegger in beleggingsfondsen. Zo daalt het rendement, maar neemt u daarentegen weinig risico.

Kosten van investeringsfondsen

De service van beleggingsfondsen heeft een prijs. De kosten die zij voor hun dienstverlening in rekening brengen kunnen bijvoorbeeld bestaan ​​uit opslagkosten, administratie- en uitgiftekosten. Ook advertentie- en marketingkosten worden vaak doorberekend. Over het algemeen kunnen deze kosten het rendement aanzienlijk verminderen.

Wanneer u zelf in aandelen of obligaties belegt, heeft u met de meeste van deze kosten niets te maken. Daarna betaalt u alleen nog bewaar- en transactiekosten. Deze transactiekosten kunnen behoorlijk hoog zijn. Voor een beginnende belegger die nog niet weet wanneer hij moet in- of uitstappen, is een beleggingsfonds ook in dit opzicht de beste keuze.

Bank

Bezoek uw bank en vraag naar de mogelijkheden. De meeste banken, zoals Rabobank, ING en ABN Amro, hebben adviseurs die u graag helpen. Je gaat naar huis met een stapel mappen om de mogelijkheden te verkennen. De adviseur kan u wellicht zijn eigen advies geven dat u kunt gebruiken.

Eindelijk

Beleggen in beleggingsfondsen is een relatief veilige manier van beleggen. Het rendement zal meestal niet heel hoog zijn, maar vaak wel hoger dan de rente die de bank biedt op een spaarrekening. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken, want alle beslissingen worden genomen door deskundigen op het gebied van beleggingsfondsen. Investeren in jezelf kost meer tijd en energie en brengt meer risico met zich mee. Het rendement kan hoger of lager zijn.€