Het hoogste spaarniveau bij 8 banken

Welke 8 banken geven gemiddeld de hoogste spaarrente voor een instant spaarrekening? Welke banken vallen ook onder het stelsel van collectieve spaargarantie depositogarantiestelsel? Er zijn veel keuzes voor een goede en betrouwbare spaarrekening. Bekende banken, maar ook relatieve nieuwkomers als Centraal Beheer Achmea of ​​NIBC Direct. Gebruik deze toplijst en haal nog steeds het meeste uit uw spaargeld.

Welke banken hebben de hoogste spaarrente?

Sparen met de hoogste spaarrente van Nederland

U kunt op verschillende manieren sparen:

Hieronder volgt een toelichting hierop.

Opwaarderen op een gewone spaarrekening bij een bank

Door te storten op een gewone spaarrekening heeft u meestal direct toegang tot uw geld. De rente is meestal iets lager dan bij een internetspaarrekening en variabel.

Internetspaarrekening voor online sparen

Online sparen is heel eenvoudig. U kunt eenvoudig via internet een rekening bij een andere bank openen. U gebruikt uw reguliere betaalrekening als betaalrekening en na korte tijd is de nieuwe online spaarrekening van de andere bank beschikbaar om te sparen. De variabele rente online is hoger dan op een traditionele spaarrekening.

Sparen met een vaste rente

Maar je kunt er ook voor kiezen om te sparen met een vaste rente. Dat betekent meestal ook kiezen voor een spaarrekening met voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is dat je je geld nog even op de rekening laat staan. Een bekende optie is sparen in een deposito of spaardeposito. De looptijd van deze spaarrekening varieert van enkele maanden tot vele jaren.

Houd de bonus

Het houden van de bonus betekent dat je wat extra’s krijgt, een bonus als je aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarde kan een maandelijkse verplichte storting zijn, een bepaalde periode waarin u niet bij uw geld kunt, enzovoort. De totale rente is dan de basisrente plus de bonus.

Klimrente opslaan

Op het deposito kan opklimrente worden bespaard. Deze vorm van sparen verschilt van andere vormen van sparen. Naarmate het rentedragende deposito groeit, stijgt de rente elk jaar volgens een vooraf bepaald schema. De vaste rente verandert niet als de marktrente verandert.

De collectieve spaargarantie is belangrijk

Het depositogarantiestelsel in ons land garandeert dat uw geld tot 100.000 euro per persoon veilig is. Als de bank failliet gaat, krijgt u via het bestaande depositogarantiestelsel uw geld terug van De Nederlandse Bank. Met deze garantie krijgt u uw geld terug en betalen alle banken met een bankvergunning in Nederland dit terug aan De Nederlandse Bank. Zo spaar je veilig. Bij het sparen op een rekening bij een partner is de garantie bijvoorbeeld het dubbele, namelijk 200.000 euro. Dit geldt ook voor de meeste zakelijke rekeningen. Check daarom of jouw bank bij deze acht van de banken zit die de hoogste spaarrente geven, want alleen dan kun je veilig sparen tegen
de hoogste rente op een spaarrekening.

Rapporteer de hoogste spaarrentes, actueel rapport, vergelijk de spaarrentes

Veel mensen willen hun geld niet voor een bepaalde tijd vastzetten en willen direct over hun geld kunnen als dat nodig is. Onmiddellijk en zonder boete. Dit kan bij meerdere spaarrekeningen, die ik hieronder zal bespreken. U kunt dus veel geld besparen door van spaarbank te wisselen.

Banken die regelmatig hoge rente geven

Bekende banken die bekend staan ​​om hun interesse zijn onder meer:

Bank van leaseplannen

Leaseplan Bank is al jaren marktleider en biedt spaarders nog steeds een relatief hoge rente. Bij deze bank kunt u kiezen voor een spaarrekening waar geld direct kan worden opgenomen, maar ook voor een spaardeposito met

hoge interesse.

Centraal beheer

Centraal beheer zorgt voor een hoge rente. Dit is de Centraal Beheer spaarbank. Centraal Beheer herken je ongetwijfeld ook van de talloze advertenties onder de naam Even Apeldoorn, maar het is een verzekeringsbranche. Van deze groepsbank ontvangt u spaarrente.

Anadolubank Nederland

Anadolubank is onderdeel van het grote Turkse Anadolubank AS. Ook in ons land kunt u veilig sparen bij deze bank. De internetspaarrekening wordt de Alpha Interest Direct Spaarrekening genoemd. Je kunt daar ook terecht na een spaardeposito, maar dan moet je het geld wat langer op de spaarrekening laten staan. De rente wordt ieder kwartaal bijgeschreven op de Alfa Spaarrekening.

NIBC Direct

NIBC Direct opereert op de Nederlandse markt als internetbank. NIBC Direct is onderdeel van de Nationale Investeringsbank in Den Haag, NIBC Bank. NIBC Direct behoort regelmatig tot de banken met de hoogste rentetarieven en biedt ook een breed scala aan deposito’s met een verscheidenheid aan looptijden om uit te kiezen. De spaarrente wordt jaarlijks op 1 januari bijgeschreven op de internetspaarrekening en jaarlijks aan het einde van de looptijd op het spaardeposito.

ASN Bank met ideaal sparen

De ASN Bank, vooral bekend van duurzaam en verantwoord sparen, heeft het aantal spaarrekeningen inmiddels strikt beperkt, waardoor onvoorwaardelijk sparen met een hoge rente mogelijk is. Een hele verbetering.

Lloyds Bank Nederland

Lloyds Bank Nederland geeft u ook een garantie van € 100.000 en valt onder het Europees Bankgarantiestelsel.

Nationaal Nederland

Nationale Nederland is naast verzekeraar ook bank en biedt vaak goede spaarrentes.

Argentinië

Argenta is van oorsprong een Belgische bank. Ook Nederlanders kunnen hier sparen.

Vergelijk 8 bankspaarrentes

Dat het erg handig is om spaarrentes tussen banken te vergelijken blijkt wel uit het feit dat genoeg banken buiten de top 8 een rente geven die lager is dan 0,1% en zelfs 0 procent. Overstappen van een spaarrekening is echt heel logisch. Door niet over te stappen verliest u veel rente terwijl bijvoorbeeld de Belastingdienst er vanuit blijft gaan dat u een goede winst maakt en aan uw deur blijft kloppen om weer belasting te betalen over uw spaargeld en vermogen.

De verwachte spaarquote is de verdere stijging van de rente naarmate de economie groeit

Zolang de ECB de rente laag houdt, zullen ze laag blijven. Zodra de economie aantrekt en de ECB de teugels loslaat, zal de spaarrente verder stijgen. Het vergelijken van rentetarieven op sparen loont. Zet je geld niet te lang op slot.

Top 8 slotbesparingspercentages

Stap dus over als u te weinig rente krijgt op uw spaargeld. Overstappen van een spaarrekening is heel eenvoudig en u kunt snel online een spaarrekening openen. Als je de rente op de bank niet meer leuk vindt, kun je je geld weer verplaatsen om altijd het beste rendement te halen en toch veilig te sparen. Wees tevreden met alleen de maximale rente.€